У перші дні безвізу на Закарпатті працюватимуть фахівці FRONTEX з дев'яти країн ЄС

У перші дні безвізу на Закарпатті працюватимуть фахівці FRONTEX з дев'яти країн ЄС
Експерти Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони FRONTEX будуть залучені до роботи у трьох пунктах пропуску на Закарпатті, повідомив на своїй сторінці у Facebook речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

 

Напередодні безвізу Державна прикордонна служба України виступила із ініціативою і звернулася до Європейської агенції з прикордонної та берегової охорони FRONTEX з проханням залучення експертів Агенції у пунктах пропуску на території України. Іноземні спеціалісти надаватимуть вичерпну консультативну допомогу як українським прикордонникам, так і нашим співвітчизникам.

«Агенція FRONTEX вже підтвердила згоду на таку пропозицію по усіх запропонованих пунктах пропуску і відряджає до України своїх експертів», – повідомив Олег Слободян.

Тож з 10 по 22 червня представники FRONTEX візьмуть участь у спільних заходах в рамках лібералізації візового режиму. До них будуть залучені спеціалісти з Чехії, Франції, Польщі, Нідерландів, Естонії, Словаччини, Італії, Словенії та Литви. Представники цих країн будуть присутніми в пунктах пропуску як авіаційного сполучення – «Бориспіль», «Жуляни», «Одеса», «Львів», так і в автомобільних пунктах пропуску, зокрема на Закарпатті – у ПП «Тиса», «Лужанка», «Ужгород».

Водночас, як повідомив сьогодні начальник Чопського прикордонного загону Сергій Білявець, з громадянами, які чекатимуть у чергах на кордоні, працюватимуть волонтери.

uzhgorod.net.ua

 

07 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів