Міська влада відстояла інтереси ужгородців: суд поставив крапку в епопеї з прибудинковою територією на Минайській

Міська влада відстояла інтереси ужгородців: суд поставив крапку в епопеї з прибудинковою територією на Минайській
У 2011 році Ужгородська міська рада рішенням сесії передала прибудинкову територію багатоквартирних будинків №№10,12 на вул. Минайській в оренду на 5 років приватній фірмі «Укрвест» для будівництва та обслуговування адміністративного комплексу.

 

У липні 2016 року на сесії прийнято рішення про поновлення договору оренди, однак після детального вивчення міський голова Богдан Андріїв скористався щодо нього правом вето. 

Питання винесли на повторний розгляд сесії міської ради, на якій депутати підтримали позицію міського голови і не дозволили продовжити договір оренди. Таким чином ділянка повернулася у користування громади.

ПП «Укрвест» звернулося до суду з вимогою поновити договір оренди землі на новий термін – на 5 років, до 2021-го.

Через понад півроку судових засідань у різних інстанціях, у яких інтереси ужгородців захищали фахівці управління правового забезпечення Ужгородської міської ради, Господарський суд Закарпатської області, Львівський апеляційний господарський суд та врешті Вищий господарський суд України поставили крапку у цій історії: приватне підприємство «Укрвест» не має жодних правових підстав претендувати на земельну ділянку, яка належить співвласникам багатоквартирних будинків. 

Як інформує управління правового забезпечення Ужгородської міської ради, 30 травня 2017 року Вищий господарський суд України виніс постанову, якою залишив без змін постанову Львівського апеляційного господарського суду від 21 лютого 2017 та рішення Господарського суду Закарпатської області від 11 січня 2017 року без змін, а касаційну скаргу ПП "Укрвест" - без змін. 

Завдяки професіоналізму спеціалістів управління правового забезпечення і комплексного застосування ними у своїй роботі знань у галузі земельного, господарського та законодавства в сфері місцевого самоврядування міська влада домоглася захисту прав мешканців територіальної громади на земельну ділянку.

Ужгородська міська рада. Офіційна сторінка

 

08 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів