Закарпатська ДФС: актуально для юридичних осіб щодо трансфертного ціноутворення

Закарпатська ДФС: актуально для юридичних осіб щодо трансфертного ціноутворення
У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області інформують про набрання чинності постановою Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 року № 191.

 

31 березня 2017 року набула чинності постанова Кабінету Міністрів України від 29 березня 2017 року № 191 «Про затвердження Порядку визначення середньозваженого значення показника рентабельності для зіставної юридичної особи для цілей трансфертного ціноутворення» (далі – Порядок).

Порядок забезпечить виконання підпункту 39.3.2.8 підпункту 39.3.2 пункту 39.2 статті 39 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) для встановлення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки» та визначає процедуру розрахунку середньозваженого значення показника рентабельності у разі використання фінансових показників зіставної юридичної особи за декілька податкових періодів (років) для цілей трансфертного ціноутворення.

Середньозважене значення показника рентабельності застосовується під час розрахунку діапазону рентабельності для методів, які базуються на порівнянні фінансових показників контрольованої операції з фінансовими показниками зіставних юридичних осіб. Насамперед середньозважене значення показника рентабельності буде розраховуватись при застосуванні методу чистого прибутку, та, в залежності від результатів функціонального та економічного аналізу контрольованих операцій, в окремих випадках може використовуватись й для методів ціни перепродажу, «витрати плюс», та розподілення прибутку.

Детальна інформація щодо визначення середньозваженого значення показника рентабельності надана листом ДФС України від 26.95.2017 № 13539/7/99-99-15-02-01-17.

 ДФС у Закарпатській області

 

09 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів