Військовий комісаріат Закарпаття підвів підсумки призовної кампанії "Весна-2017"

Військовий комісаріат Закарпаття підвів підсумки призовної кампанії "Весна-2017"
Підсумки призову юнаків на строкову військову службу підвело керівництво обласного військового комісаріату на Закарпатті. Власне призовна кампанія завершилась наприкінці травня.

 

- Цього року навесні ми призвали на строкову військову службу 250 чоловіків призовного віку. План, який поставило перед нами вище командування, виконали на 100%, - зазначив військовий комісар області полковник Богдан Череміський. – Юнаків, яких призвали, у навчальних центрах готуватимуть до служби у Сухопутних військах, частинах центрального підпорядкування (наприклад Президентський полк), частин Військово-повітряних, Військово-морських сил, Національної гвардії України та Держспецтрансслужби. Відмінністю є те, що цього разу не призивали до лав прикордонників.

За словами військових, призовна кампанія не завжди все проходила гладко, адже чимало юнаків виїхали за кордон на заробітки. Відзначають і не досить відповідальне ставлення більшості призовників та їх родин до військової служби. Чимало з них відмовлялись отримувати повістки, у хід йшли лайка, погрози в бік працівників та військовослужбовців військових комісаріатів та намагання «вирішити» проблему.

Варто зазначити, що цього року збiльшено розмiр одноразової грошової виплати строковикам, вона становить 3200 гривень. У 2016 роцi призовники отримували по 2900 гривень.

- Служитимуть призовники за екстериторiальним принципом, тобто за межами області. Пiсля пiдготовки їх розподiлятимуть по частинах вiдповiдно до потреби в тих чи iнших вiйськово-облiкових спецiальностях, - розповів начальник відділення комплектування та призову – заступник військового комісара підполковник Юрій Величканич. - До проведення АТО залучати вiйськовослужбовцiв строкової служби заборонено, тож служитимуть на мирнiй територiї.

Однак, якщо строковик виявить бажання, то може укласти контракт i вже як контрактник буде служити в бойовому пiдроздiлi.

Крім того, за повідомленням військового комісара протягом липня-серпня буде проведено додатковий призов юнаків на строкову військову службу до лав Національної гвардії України.

Група по роботі з особовим складом

та громадськістю Закарпатського ОВК

 

09 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів