Як зменшити відшкодування відсотків за програмою "теплих кредитів"

Як зменшити відшкодування відсотків за програмою "теплих кредитів"
Ресурс, який сьогодні залучається українськими родинами на проведення енергоефективних заходів, "родом" із банківського сектору.

 

Днями відбулося обговорення з представниками Приватбанку, Ощадбанку, Укргазбанку, Укрексімбанку щодо зменшення навантаження за кредитними відсоткам. Держава і міжнародні партнери готові співфінансувати відшкодування тіла кредиту (за програмою "теплих кредитів") до 50 %.

Про це повідомив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, інформує "Урядовий портал".

"Крім програми "теплих кредитів", інструментів Фонду енергоефективності, ми розробили для місцевого самоврядування систему програм здешевлення кредитів на енергоефективність, які вже прийняли муніципалітети", – зазначив Геннадій Зубко.

Він повідомив, що минулого року працювало 216 муніципальних програм, у 2017-му – вже 287 за різними напрямками.

"На сьогоднішній день 4 державні банки вже почали між собою конкурувати за споживача, який звертається за програмою "теплих" кредитів. Запустивши Фонд енергоефективності, ми зможемо розширити перелік банків, залучити банки з іноземними інвестиціями, які зможуть долучитися до програми "теплих" кредитів, і таким чином конкурувати кредитною ставкою за споживача. Хочу відмітити, що програма "теплих" кредитів буде продовжена і надалі. І в першу чергу вона буде працювати з індивідуальним сектором", – наголосив Геннадій Зубко.

 

09 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів