Набої знайшов, а рушниця – від діда: пояснення мешканця Хустщини для поліції

Набої знайшов, а рушниця – від діда: пояснення мешканця Хустщини для поліції
У жителя села Березово знайдено 250 набоїв та гладкоствольну рушницю, а у жителя села Нижнє Селище поліція знайшла 20 набоїв. Обидві події внесені до ЄРДР, вказані особи будуть притягнуті до відповідальності.

 

У рамках кримінальних проваджень поліція Хустського району провела санкціоновані судом обшуки у мешканців села Березово та Нижнє Селище. У першого правоохоронці знайшли 250 набоїв калібру 5,6 мм та одноцівковугладкоствольну рушницю. 46-річний господар пояснив поліції, що вказані набої знайшов, а рушниця залишилась від діда.

У жителя  села Нижнє Селище поліцією було знайдено 20 набоїв, один з них калібру 7,62 мм, решта - 5,6. Крім цього – 9 набоїв калібру 16 мм. Вказані набої чоловік придбав чотири року тому для відстрілу диких звірів.

- Усі знайдені  в ході огляду  набої та рушницю вилучено та направлено на дослідження. За даними фактами відомості внесені до ЄРДР з правовою кваліфікацією  ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (зберігання вогнепальної зброї та боєприпасів без передбаченого законом дозволу),- коментує старший слідчий Хустського відділу поліції капітан Сергій Монич.

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від двох до п'яти років. Окрім кримінальної обидва чоловіки понесуть ще й адміністративну відповідальність. Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Закарпатської област

 

11 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів