Літо у закарпатському Вонігові залишиться у пам’яті кожного з юних відпочивальників надовго

Літо у закарпатському Вонігові залишиться у пам’яті кожного з юних відпочивальників надовго
А також додасть свіжих сил, нових друзів та яскравих вражень.

 

Знову наповнився безтурботним дитячим сміхом оздоровчий заклад «Берізка», що у Вонігові в Тячівському районі Закарпаття. 1 червня тут стартувала перша літня зміна.
У таборі відпочивають 85 школярів пільгових категорій з різних куточків Тячівщини, зокрема, 15 школярів з Тячівської об’єднаної громади та двоє – з Львівщини. Малеча набирається сил і відпочиває під пильним наглядом досвідченого колективу під керівництвом директора ОЗ «Берізка» Нінель Йосипівни Стойки. Дитяче дозвілля роблять різноманітним та цікавим 14 вихователів, культорганізатор та інструктор з фізкультури, психолог та керівник гуртка.
До приїзду відпочивальників у «Берізці» ретельно і відповідально готувались. Зробили поточні ремонти у кімнатах, а також у приміщеннях, де таборяни займаються спортом і танцями, повністю оновили їдальню. Закупили м’який та твердий інвентар, новий посуд. А подвір’я тут завжди милує око квітковим різнобарв’ям та новинками ландшафтного дизайну.
Під час нашого приїзду частина відпочиваючих вирушила на екскурсію до Чумалівського монастиря. Решта проводили дозвілля за інтересами: грали в баскетбол і настільний теніс на подвір’ї. Юні інтелектуали змагались за грою у шашки. А хтось за відсутності гаджетів  та інтернету навіть почав читати книги.
Діти навперебій діляться враженнями: у перші дні вже встигли побувати на екскурсії на ферму страусів та оленів на Хустщині. Попереду – виїзди до кінотеатру та «Аквапарку» в Тячеві, до боулінг-клубу у Вишкові, інші цікаві екскурсії, дискотеки та конкурси. А ще – відзначення державних свят, традиційні конкурси «Містер- та міс-Берізка», змагання юних талантів та спортсменів, щодня – нові ігри та розваги.
Сьогодні «Берізка» приймає гостей. До закладу навідалась група педагогів та школярів – вихованців мовного табору при Усть-Чорнянській ЗОШ І-ІІІ ст. Вчителі кажуть: вирішили показати вихованцям, де можна відпочити не тільки влітку, а й під час навчального року. Адже заклад працює цілорічно.
Усть-чорнянці оглянули кімнати, територію закладу, їдальню, де кухарі готують обід. Сьогодні дітвору частуватимуть гороховим супом, молодою картоплею зі смаженою рибою та салатом, компотом. Кухарі стараються догодити усім, навіть найвибагливішим вихованцям «Берізки». Годують тут досхочу – п’ять разів на день.
Побаченим як діти, так і освітяни залишились задоволені. Школярі обіцяють неодмінно приїхати на відпочинок.
І це однозначно правильний вибір. Адже літо у Вонігові залишиться у пам’яті кожного з юних відпочиваючих на весь рік, додасть сил, нових друзів та яскравих вражень. Вони стануть більш дисциплінованими та самостійними. Багато з них обов’язково вирішать повернутись ще і ще раз до «Берізки», де літні канікули минають корисно, цікаво і  весело.
Керівник ОЗ «Берізка» Н.Й.Стойка розповіла і про плани на майбутнє:
- Наша найголовніша проблема, над вирішенням якої працюємо вже декілька років, – це добудова до спального корпусу внутрішніх туалетів. Для того, щоб вирішити це питання, ми запросили архітекторів, представників служб, які вже розробляють проект. Також виготовляється проектно-кошторисна документація на будівництво нового дитячого майданчика на подвір’ї закладу та універсального спортивного майданчика з тенісними кортами та міні-футбольним і баскетбольним полями, який би відповідав усім сучасним європейським вимогам.
Для того, щоб реалізувати ці задуми та залучити додаткові інвестиції у розвиток закладу, «Берізка» братиме участь у грантах.
Н.Маджара, "Дружба"

Літо у «Берізці» – щаслива пораЛіто у «Берізці» – щаслива пораЛіто у «Берізці» – щаслива пораЛіто у «Берізці» – щаслива пораЛіто у «Берізці» – щаслива пора

 

12 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів