Ужгородська шаблістка Надія Дьолог привезла "срібло" з чергового етапу Кубка світу

Ужгородська шаблістка Надія Дьолог привезла "срібло" з чергового етапу Кубка світу
Черговий етап Кубка світу проходив у м.Штадсканал у Нідерландах.

 

Вихованці ужгородської школи фехтування на візках продовжують свою успішну світову ходу. У Нідерландах у місті Штадсканал на черговому етапі Кубка світу підопічна Емілії Мадяр-Фазекаш Надія Дьолог завоювала срібло. У категорії «В» серед жінок-шаблісток закарпатка поступилася лише представниці Таїланду. Для Надії ці старти стали знаковими: після бронзи на світовому етапі в угорському Егері є прогрес – і уже майже 100% шанси потрапити до основи національної збірної.

Надія ДЬОЛОГ, срібна призерка етапу Кубка світу

Суперниця була дуже досвідчена, давно фехтуванням займається. Було важко психологічно, морально, до фіналу аби дійти, треба тривалий час фехтувати. Уже є таке виснаження, трошки досвіду забракло, щоб перебороти себе якось психологічно, налаштуватися на бій. Але я привезла срібло. Ну, на цьому я зупинятися не буду, будемо потихеньку рости і в результаті уже тримати марку, рівень золота.

Загалом же українські паралімпійці-фехтувальники повернулися з Нідерландів з 11-ма медалями світової першості. Наразі закарпатська частина збірної продовжує регулярні тренування в Ужгороді. Працюють над загальним фізичним станом та покращують навички фехтування у різних видах зброї. Попереду – двотижневий збір разом із командою України у Конча-Заспі.

Емілія МАДЯР-ФАЗЕКАШ, тренер «Інваспорту»

Завжди працюємо над покращенням результату, техніко-тактичних дій і вмінь. Наразі проходять у нас більше силових тренувань, на силу, на витримку, швидкість. Адже попереду у нас двотижневий збір, який готуватиме до етапу кубка у Польщі, ще після нього етап у США буде, потім основний старт – це Чемпіонат світу, де і побачимо підсумки роботи за рік.

Ще один закарпатський фехтувальник Максим Магула у Нідерландах став шостим у одному із найбільш масових підвидах програми змагань. Ужгородець наразі є першим номером української збірної серед хлопців-шпажистів (категорія «А») та уже два роки фехтує в основі національної збірної.

Наступний етап Кубка світу, на якій вирушають і закарпатські спортсмени, відбудеться у столиці Польщі. У Варшаві змагатимуться із 28 червня до 3 липня.

УжІнформ

 

12 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів