Закарпатський муздрамтеатр потішив новою молодіжною виставою

Закарпатський муздрамтеатр потішив новою молодіжною виставою
У неділю, 11 червня, після четвертого показу останньої прем'єри Закарпатського академічного обласного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв, відбулося обговорення вистави «Вільні метелики» Леонарда Герша, на якому були присутні не тільки закарпатські журналісті, але й гості зі США.

 

Постановку молодіжної вистави здійснив художній керівник театру Василь Шершун.

Попри те, що п'єса американського драматурга 1969 року, її цьогоріч ставлять одразу в кількох театрах України. За словами режисера-постановника Василя Шершуна, він шукав тему, яка є суголосною із сьогоденням. Тому зупинився на стосунках батьків і  дітей, адже це торкається кожного. Робота над виставою проходила демократично, актори обговорювали епізоди з режисером і пропонували чимало сучасних рішень.

Головний герой вистави – сліпий юнак. За задумом режисера, це проекція на будь-яку людину, адже кожен у чомусь засліплений у житті. Окрім теми життя інваліда в суспільстві, автор показує й чимало інших важливих проблем: тиранічна мати й інфантильний син, неправильне виховання,  гармонія особистих стосунків у молоді тощо.

Багато епізодів у виставі вирішені за допомогою пластики, танців. Особливо гарно це виходить у головних героїв – Дональда та Джил, яких зіграли у неділю Рудольф та Олеся Дзуринці. Їх пластичні номери вражають і зачаровують. Підсилює сприйняття вдало підібрана сучасна музика як за атмосферою, так і за текстовим сприйняттям (музичне оформлення – Надія Петрунь). Чи не єдиний образ, котрий докорінно змінюється впродовж вистави -- мати Дональда (актриса Світлана Мавріц), яка зрозуміла помилку своє надмірної опіки над сином.

Безумовно, що цю цікаву й сучасну виставу важливо переглянути як молоді, так і батькам, аби уникати життєвих помилок, показаних на сцені.

uzhgorod.net.ua

Фото Ольги Жогіної

 

 

12 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів