В Ужгороді зробили впевнений крок до надання земельних ділянок учасникам бойових дій в АТО

В Ужгороді зробили впевнений крок до надання земельних ділянок учасникам бойових дій в АТО
Положення про визначення потреби у земельних ділянках та порядку їх надання учасникам бойових дій в зоні проведення АТО та родичам загиблих воїнів, а також персональний склад комісії, яка займатиметься цими питаннями, погодили на засіданні члени виконкому.

 

Положення визначає потребу в земельних ділянках та порядок їх надання учасникам антитерористичної операції, які отримали статус учасника бойових дій відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 №413 та членам сім’ї загиблого учасника АТО, інвалідам, пораненим, з метою передачі безоплатно у власність земельних ділянок для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.

Учасникам бойових дій, у яких не використано право на безоплатну приватизацію земельної ділянки, відповідного цільового призначення, можуть бути надані безоплатно у власність земельні ділянки для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд на територіях, визначених для цієї мети генеральним планом міста Ужгород, відповідно до плану зонування та детального плану територій.

Земельні ділянки учасникам бойових дій та членам сім’ї загиблого учасника АТО, інвалідам, пораненим надаються в кварталах (масивах) малоповерхової житлової забудови для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.

Земельні ділянки у власність не передаються, якщо учасник бойових дій скористався правом на безоплатне отримання земельної ділянки для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд до моменту участі в АТО.

Земельні ділянки надаються члену сім’ї загиблого учасника АТО, інваліда, пораненого, в першочерговому порядку надається безоплатно у власність земельна ділянка. При цьому першочергове право на отримання такої земельної ділянки мають дружина/чоловік або діти загиблого учасника АТО.

Після поранених, першочергове право на отримання земельних ділянок мають учасники АТО, бійці Збройних сил України, Національної гвардії, прикордонних військ, Державної спеціалізованої служби транспорту, та інших військових і правоохоронних підрозділів.

 

13 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів