Тиса відбирає від України територію

Якщо найближчим часом не буде чітко встановлено лінію україно-румунського кордону, територія України може зменшитися, повідомило сьогодні радіо "Німецька хвиля".

 

За часів Радянського Союзу кордон проходив по руслу річки Тиса. Утім упродовж останніх років воно сутт?во змінило свою форму, а отже й прикордонну територію.
Після руйнівних паводків 1998 та 2001 років Тиса почала активно змінювати русло, забираючи землі то від України, то від Румунії.
Ситуацію ускладню? те, що румуни надійно укріплюють береги, тоді як з українського боку такі роботи майже не проводяться, оскільки нема? коштів. Цим поясню?ться те, що русло відхиля?ться переважно в бік України.
Начальник Мукачівського прикордонного загону Олег Цевельов запевня?, що попри примхи ріки, межі держави не зміняться. Над цим наразі працю? спільна україно-румунська комісія.
Спочатку спеціалісти мають встановити координати зруйнованих прикордонних знаків, а відтак на державному рівні підпишуть нову угоду про державний кордон. Він, ймовірно, не відрізнятиметься від раніше встановленого, але вже не проходитиме по руслу ріки.

 

10 серпня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів