"Простір Карпат" з-під пензля волинчанки Олени Журавель

"Простір Карпат" з-під пензля волинчанки Олени Журавель
У художньому салоні «Арт-Про» Володимира Ньорби, днями відкрилася персональна виставка художниці із Луцька Олени Журавель «Простір Карпат».

 

До експозиції ввійшли живопис та графіка. Пані Олена надзвичайно багатогранна мисткиня. Вона успішно працює в різних жанрах і техніках живопису, різних мистецьких напрямках.

Її вирізняє експресивна манера письма, чистий дзвінкий колорит, безмежна творча свобода, постійний і усвідомлений пошук нових шляхів у мистецтві. Система образотворення художниці базується на прийомах гіперболізації та певній стилізації, що чітко прослідковуються в її творах. Це яскраво засвідчують роботи репрезентовані в салоні.

Примітно, що попри те, що художниця живе і творить на Волині все ж, за певними ознаками помітна її приналежність до крайової школи живопису, адже художню освіту вона отримала в Ужгороді.

Виставка відбулася за ініціативи відомої ужгородської художниці-педагога Емми Левадської та підтримки колег-митців. Серед них Тетяна Сопільник, Іван Дідик та інші.

Біографічна довідка:

Олена Журавель народилася 1967 року у Луцьку. У 1975 році була відзначена своєю першою мистецькою нагородою у Луцькому палаці піонерів. Закінчила Луцьку художню школу у 1982 році, педагог – Галина Володимирівна Мельник. У 1993 році закінчила Ужгородський художній коледж декоративно-прикладного мистецтва імені А.Ерделі, викладачі: В.Петрецький, І.Дідик, В.Роман. З 2000 по 2014 роки працювала дизайнером інтер’єрів. В 2015 році закінчила Закарпатський художній інститут, викладачі: І.Небесник, В.Когутич, Л.Корж-Радько, П.Свалявчик. З 2000 року проводить активну виставкову діяльність. Брала участь у групових виставках у Луцьку, Ужгороді, Києві. Є учасницею та лауреатом численних мистецьких конкурсів.

Володимир Мишанич

ФОТО — Анастасія Ножка.

 

13 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів