Закарпатські стражі кордону вшанували загиблих в АТО побратимів...

Закарпатські стражі кордону вшанували загиблих в АТО побратимів...
Сьогодні в Мукачівському прикордонному загоні згадували тих хто першими став на захист суверенітету та територіальної цілісності держави у південно-східних областях України.

 

Особовий склад Державної прикордонної служби своїм героїзмом, мужністю та відвагою, вписав славетну сторінку в історію України.

За 3 роки російської агресії 67 героїв-прикордонників віддали своє життя захищаючи Батьківщину, 5 вважаються такими, місце знаходження яких не встановлено.

Перші втрати Державна прикордонна служба України понесла в районі проведення АТО в червні 2014 року. Тоді, від ворожих обстрілів загинуло п'ять військовослужбовців Навчального центру Державної прикордонної служби України.

Так, 14 червня 2014 року на околиці міста Маріуполя, в районі заводу "Азовсталь", із засідки була обстріляна колона автомобілів, яка рухалася з Навчального центру підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби до управління Донецького прикордонного загону. Обстріл вівся з автоматів, гранатометів та снайперської зброї. Прикордонники дали гідну відсіч ворогу, але внаслідок бойового зіткнення загинуло 5 наших побратимів, а 10 військовослужбовців отримали поранення.

Серед полеглих майори Віталій Вінниченко та Микола Зайцев, прапорщик Володимир Гречаний, старшина Сергій Єпіфанов та працівник Олександр Островський.

У 2015 році, також у червні, виконуючи бойове завдавання з охорони морської ділянки державного кордону, внаслідок підриву катеру на ворожій міні, загинув головний старшина Маріупольського загону морської охорони Маслій Антон Олександрович.

Загиблих героїв прикордонники вшанували хвилиною мовчання.

Джерело: Прес-служба Мукачівського прикордонного загону

 

14 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів