Ірландська жінка-академік розповість в Ужгороді про молекулярні "нюанси" старіння людського організму

Ірландська жінка-академік розповість в Ужгороді про молекулярні "нюанси" старіння людського організму
Під час спеціальної лекції на біологічному факультеті УжНУ в п’ятницю, 16 червня.

 

Завтра, 16 червня, о 10:00 на біологічносу факультеті УжНУ відбудеться лекція Емми Тілінг – професора Університету м. Дублін (Ірландія), академіка Ірландської академії наук, відомого науковця у сфері біології рукокрилих як модельних організмів для вивчення молекулярних маркерів, що визначають процеси старіння організму.

У 2005 році професором Е. Тілінг була створена Міжвідомча лабораторія молекулярної еволюції і філогенетики ссавців, Емма Тілінг є також засновником і директором Ірландського центру дослідження рукокрилих. Ірландка відзначена рядом престижних премій Європейської ради з наукових досліджень (2012), Наукового фонду Ірландії, Президента Ірландії (2006).

Сфера її досліджень охоплює області зоології, філогенетики, геноміки і біоінформатики та збереження довкілля. Основні завдання досліджень:

1) вивчення молекулярної біології нових модельних видів тварин для того, щоб краще зрозуміти структуру і функції людського генома для розвитку медицини;

2) збереження природних популяцій та підтримки сприятливого стану функціонування екосистем.

Зауважимо, що Емма Тілінг входить у ТОП-100 вчених-жінок Ірландії, а її TEDx (2012) має більш ніж півмільйона завантажень.

 

15 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів