Делегація Ужгорода відвідала німецьке місто-побратим Дармштадт

Делегація Ужгорода відвідала німецьке місто-побратим Дармштадт
Група представників з Ужгорода для підготовки спільних проектів працювала 11-15 червня з численними німецькими партнерами у місті-побратимі обласного центру Закарпаття – Дармштадті.

 

Зокрема, Ужгород представляли заступник міського голови Олександр Білак, начальник відділу міжнародних ґрантових програм та інновацій Вікторія Тарахонич, головний лікар Ужгородського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Козак, священик із благодійного фонду «Карітас» отець Мирослав, менеджер Агентства сприяння сталому розвитку Карпатського регіону «Форза» Наталія Волошин, доцент УжНУ, представник ГО «Інститут міста Ужгород» Ярослав Дроздовський, громадські активісти Михайло Нагоркін, Павло Логвінов, Олександра Турянчик.

Приїхав із нашого міста, де останнім часом працює, й експерт з інтегрованого розвитку  побратимства Ужгорода і Дармштадта Мартін Ройтер. Від Дармштадта основними комунікаторами на засіданнях робочої зустрічі були представник Ради директорів товариства німецько-української співпраці Ульріх Віссманн, регіональний менеджер із корпоративних комунікацій та зв'язків із громадськістю Матіас В. Сенд, представники служби статистики департаменту економіки та міського розвитку Гюнтер Бахманн, Торгово-промислової палати Дармштадта Аксель Шеєр, представник підрозілу міжнародної співпраці міської ради Аліна Зеел та інші.

На відкритті конференції з партнерства, яка проходила в будівлі мерії, міський голова Дармштадта Йохен Парч привітав українських гостей, відзначив, що для німецької сторони дуже важлива співпраця з Ужгородом, якій у цьому році виповнюється вже чверть століття і допомога Україні, де відбувається військова агресія.

У ході візиту працювали чотири групи за напрямками проектів: економічні, щодо збереження довкілля, у соціальній сфері та із залучення громадян до муніципального управління. Обговорили звіт та рекомендації за результатами попередньої зустрічі – майстерні планування, що проходила в квітні 2017 року, визначали, який німецький досвід можна використати в Ужгороді, які інструменти задіяти для фінансування спільних проектів. Ужгородці також ознайомилися з роботою сміттєпереробного заводу, кількох підприємств, закладів соціальної сфери, міської лікарні тощо.

Напрацювання з обох сторін триватимуть, відтак у вересні на ще одну робочу зустріч в Ужгород приїдуть німецькі фахівці, а на початку жовтня заплановано партнерський форум, де вже остаточно погодять усі спільні для Ужгорода і Дармштадта проекти, котрі реалізовуватимуться наприкінці цього року і у 2018-му.

Детальніше про результати візиту ужгородців у Дармштадт учасники поїздки днями розкажуть на спільній прес-конференції.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міської ради

 

16 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів