Німецька студентка вивчала на Закарпатті методику відведення територій під рубки головного користування

Німецька студентка вивчала на Закарпатті методику відведення територій під рубки головного користування
У Ясінянському лісомисливгоспі.

 

У рамках співпраці між ДП «Ясінянське ЛМГ» та Карпатським біосферним заповідником на базі Довжанського лісництва відбулися практичні навчання з вивчення методів відведення лісових ділянок під рубки головного користування в Українських Карпатах для студентки з Університету лісового господарства  м. Роттенбург (Німеччина) Юлії Шмукер, яка проходить навчальну практику в лабораторії лісознавства Карпатського біосферного заповідника.

Німкеня разом з керівником практики від КБЗ начальником лісознавчої лабораторії Мирославом Кабалем завітали до центрального апарату лісмисливгоспу де поспілкувалися з головним лісничим підприємства та відвідали екологічну стежку, що знаходиться на подвір’ї контори. Долі, під супроводом помічника лісничого Довжанського лісництва Івана Лофердюка, науковці відправилися в ліс для того щоб долучитися до практичного виконання робіт з відведення ділянок під рубки головного користування.

В процесі роботи Іван Іванович продемонстрував гостям методику яка використовується в лісогосподарській діяльності ДП «Ясінянське ЛМГ» для відведення площ під рубки головного користування, а саме: особливості відведення і закладки облікових площ для природного поновлення і принцип вибору та залишення дерев-насінників, метод вимірювання площі бусольною зйомкою, метод суцільного обліку дерев, які підлягають рубці, вимірювання діаметру дерев мірною вилкою та висоти стовбура за допомогою екліметра тощо.

Загалом процес навчання пройшов продуктивно і з користю для обох сторін. Під час спільної роботи науковці та лісівники обмінялися досвідом власної діяльності й обговорили особливості лісового господарства в Україні та Німеччині.

Джерело: Закарпатське ОУЛМГ

 

16 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів