Ужгород долучився до всесвітньої акції «Quilting in Public»

Ужгород долучився до всесвітньої акції «Quilting in Public»
Сьогодні, 17 червня, Ужгород втретє долучився до всесвітньої акції з популяризації печворку «Quilting in Public».

 

У сквері на площі Петефі майстриня Ірина Лукашенко влаштували майстер-клас у форматі «open air». Усі бажаючі могли долучитися до заходу і пошити собі на згадку клаптеву курочку.

«Нам вже втретє вдається влаштувати таку акцію в Ужгороді. Це своєрідний відкритий майстер клас. Аби взяти у ньому участь не потрібно бути майстром з шиття. Треба лише мати бажання щось робити або чомусь навчитися. Все інше можна знайти тут – і тканини, і фурнітуру, і приладдя. Безумовно, що участь є безкоштовною, а акція носить виключно просвітницьку і навчальну мету. Сьогодні ми шиємо курочку, яка може слугувати й гольничкою. Наш, так би мовити, навчальний зразок вирішили подарувати волонтерам…», – розповіла ініціатор акції «Quilting in Public» в Ужгороді Ірина Лукашенко.

До учасниць акції долучилися більше десяти майстрів хендмейду, які попри нестабільну погоду вирішили показати ужгородцям свої вироби, розповісти про ремесло, яким захоплюються, і запропонувати придбати містянам гарні та корисні речі. Так, від ранку і до вечора у центрі Ужгорода діє торжок, на якому можна придбати прикраси зі шкіри, полімерної глини, бісеру, напівдорогоцінного каміння, штучних квітів, а ще – елементи інтер′єру з кавових зерен, вироби у техніці декупажу, посуд та іграшки, натуральні мило та косметику ручної роботи тощо. Зробити день не лише приємним, але й корисним допоможуть волонтери Руху підтримки закарпатських військових. Вони розгорнули локацію, де можна придбати безліч цікавих речей та зіграти у безпрограшну лотерею, і тим самим підтримати наших воїнів.

Традиція подібних заходів народилася ще у 2005 році в США з ініціативи любительки в’язання Даніели Лендес. Саме вона запропонувала своїм колегам залишити майстерні і винести своє хобі на публіку. Спочатку акцію підтримали у 25 містах світу, а вже за два роки таких міст було понад 200. Згодом австрійські майстрині з печворку перехопили ініціативу, відтоді кожна третя субота червня відзначається як міжнародний день популяризації печворка. Із 2015 року з ініціативи майстрині Ірини Лукашенко і Ужгород не стоїть осторонь такої цікавої традиції.

uzhgorod.net.ua

 

17 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів