"Дитячі" білборди на Ужгородщині закликають берегти природу Карпатського краю

"Дитячі" білборди на Ужгородщині закликають берегти природу Карпатського краю
Юні краяни втілили в малюнках своє бачення природи малої батьківщини.

 

Прийдешнє літо пройде в Ужгородському лісовому господарстві під знаком турботи лісівників про майбутні покоління та природу. Адже з великим інтересом до роботи працівників лісового господарства та збереження природи навколишнього середовища ставляться діти. Свідченням цього є сотні дитячих малюків та десятки написаних крихітною дитячою ручкою творів.

Дитяча образотворча діяльність є доказом того, що людина вже на початку життя може порівняно легко управлятися з пізнавальними і комунікативними можливостями візуального мислення. Дослідження малюнків дітей Ужгородщини різного віку показує, наскільки великий потенціал візуального мислення у дітей в справі візуалізації сутності явищ і подій дійсності. Виявлення дитиною механізму візуалізації природних і соціальних сутностей є актуальною проблемою, вирішення якої дозволить, з одного боку, конкретизувати загальну теорію ідеального зображення, а з іншого - описати один з аспектів естетичного освоєння світу людиною. Зрозуміло, що дитячий малюнок ще не є феномен образотворчого мистецтва. Разом з тим він - одна з найважливіших загальних передумов цього мистецтва і приклад зародження естетичного ставлення дитини до життя.

Директор Ужгородського лісового господарства Василь Кий: «Кожен маленький житель Ужгородщини втілив у малюнку свої думки, бачення природи, і це є ідеальні гармонійні відносини маленької людини з навколишнім світом. Тому лісівники Ужгородського держлісгоспу вирішили зобразити найкращі малюнки на білбордах із закликами збереження природи Карпатського краю».

Ліс - це життя, безцінний дар природи, який ми повинні оберігати. Давайте, будемо берегти красу і багатство нашої матінки-природи!

Джерело: Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

18 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів