"Трюфельний" прикордонник Закарпаття отримав 3 місяці арешту

"Трюфельний" прикордонник Закарпаття отримав 3 місяці арешту
Вироком Тячівського райсуду страж кордону також позбавлений права обіймати свою посаду протягом 1 року.

 

Старшина кінологічного відділення «Солотвино» Мукачівського прикордонного загону організував приватні переміщення дорогих французьких грибів - трюфелів через кордон України. Про це дізнаємося з вироку Тячівського районного суду Закарпатської області.

Військовослужбовець брав хабарі за провезення в Румунії приватних осіб дорогої продукції. За період з 25 січня по 1 лютого 2017 року на подібних «угодах» він заробив 1,65 тис. доларів.

Прикордонник пропустив через державний кордон близько 7,5 кг дорогого товару, без будь-яких товаросупровідних документів. Таким чином в Румунії потрапили харчова продукція без фітосанітарних сертифікатів, які могли б підтвердити їх якість і місце походження. А також без сплати митних платежів.

У суді він визнав свою провину і розкаявся в скоєному, пішов на угоду з правосуддям. Він пояснив, що довго вагався, перш ніж погодитися взяти гроші, але йому довелося, так як його матері потрібно лікування.

Суд взяв до уваги його каяття і допомогу слідству. Його засудили за ч.1 ст.368 Ук. Суд засудив до трьох місяців арешту і позбавив права обіймати посаду протягом 1 року.

Джерело: 368.media

 

18 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів