В Ужгороді закриють 70-ий концертний сезон Закарпатської обласної філармонії

В Ужгороді закриють 70-ий концертний сезон Закарпатської обласної філармонії
З нагоди закриття 70-го концертного сезону Закарпатської обласної філармонії, 21 червня в Ужгороді відбудеться заключний святковий концерт.

 

У ньому візьмуть участь симфонічний оркестр філармонії (диригент – заслужена артистка України Вікторія Свалявчик-Цанько) та закордонні гостій – Аяко Йонетані (скрипка, Японія) та Леош Сваровскі (диригент, Чехія). Запрошений на захід також директор філармонії міста Кошіце Юліус Кляйн – один із провідних кларнетистів Словаччини.

Про це сьогодні розповіли в інфо-центрі філармонії, де відбулася прес-конференція, під час якої директор Закарпатської обласної філармонії Іван Микита представив відомих музикантів, подякував їм за те, що долучилися до концерту.

«Якщо говорити про концертний сезон, то він, безумовно, був дуже насиченим, були представлені різноманітні концертні та фестивальні програми, святкові заходи й тематичні вечори, звучала і класична, і народна музика», - зазначив Іван Микита.

На заключному концерті будуть представлені твори відомих композиторів Людвіга ван Бетховена та Антоніна Дворжака. У виконанні Аяко Йонетані звучатиме Концерт для скрипки з оркестром Ре мажор – єдиний у цьому жанрі закінчений твір Бетховена. Творчість А. Дворжака презентують «Чеською сюїтою», а керуватиме оркестром під час виконання музичного твору співвітчизник автора – відомий чеський диригент і флейтист Леош Сваровскі.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

19 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів