У Хусті пройшов чемпіонат області з класичного пауерліфтингу

У Хусті пройшов чемпіонат області з класичного пауерліфтингу
Минулих вихідних у місті Хуст пройшов чемпіонат області з класичного пауерліфтингу, в якому взяли участь близько півсотні спортсменів, котрі представляли шість команд.

 

У змаганнях чоловіків серед атлетів, не важчих за 59 кг, переміг Себастьян Мартон з Виноградівщини, а у ваговій категорії до 66 кг чемпіоном став Олександр Лийвой з Мукачева. Результат 502,5 кг у сумі триборства, що вище за норматив кандидата у майстри спорту, показав переможець у категорії до 74 кг, студент факультету здоров’я і фізичного виховання УжНУ Олексій Якименко, а у вазі до 83 кг перемогу святкував студент економічного факультету цього ж вишу 20-річний Максим Офіцинський. Набрана ним сума 615 кг дорівнює нормативу майстра спорту України за новою класифікацією і перевищує рекорд області на 32,5 кг! У ході змагань Максим перевершив ще два обласні досягнення: у присіданні (222,5 кг) і жимі лежачи (152,5 кг). Такий же за рівнем майстерності результат 655 кг, що є новим рекордом області, показав чемпіон у ваговій категорії до 93 кг 17-річний Олександр Гангур з Хуста, котрому підкорились ще два рекордні досягнення: 250 кг у присіданні й 280 кг у тязі. Його земляк Богдан Міговк переміг у вазі до 105 кг з сумою 710 кг, перевищив майстрівський норматив на 20 кг і встановив рекорд області у тязі – 300 кг. У категорії до 120 кг перемогу з результатом 695 кг здобув мукачівець Олександр Пліс, котрому у тязі підкорились рекордні для Закарпаття 300 кг.

Серед представниць прекрасної статі чемпіонками області у своїх вагових категоріях стали Єлизавета Форкош (до 47 кг) з Мукачівського району, спортсменки з Хуста Ірина Сінкевич (до 52 кг) і Ольга Якоб (до 84 кг). Катерина Пліс з Мукачева у вазі до 63 кг подолала у присіданні 140 кг, що на 7 кг перевищує рекорд України, а також підняла у тязі 140 кг і набрала у сумі переможні 335 кг, що є новими рекордами області. Чемпіонка у категорії до 72 кг, наймолодша учасниця змагань, 16-річна ужгородка Вікторія Козарь встановила рекорд області у жимі – 65 кг. До речі, Вікторія нещодавно повернулась з чемпіонату світу з жиму лежачи, на якому посіла 6-те місце. Користуючись нагодою, обласна федерація пауерліфтингу висловлює вдячність міському голові Ужгорода Богдану Андріїву, завдяки сприянню котрого стала можливою поїздка спортсменки та її тренера на світовий форум силачів. З результатом ж, показаним на звітних змаганнях, ужгородка має реальні шанси на медаль чемпіонату Європи з класичного жиму лежачи, що пройде у серпні у Фінляндії.

У командному заліку серед чоловіків три колективи набрали по 50 очок і порядок місць довелось визначати за формулою Вілкса, згідно якої на першому місці місто Хуст, на другому – Ужгород, на третьому – Мукачево. У жінок на першому місці Мукачево, на другому – Мукачівський район, на третьому – Хуст.

За підсумками змагань будуть сформовані юнацька, юніорська і доросла збірні команди області, які у вересні візьмуть участь у чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу, що пройде у Луцьку.

Андрій Федорішко, голова обласної федерації пауерліфтингу

 

 

20 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів