Юні закарпатці вчитимуться у перших двох шкільних класах ...без оцінок!?

Юні закарпатці вчитимуться у перших двох шкільних класах ...без оцінок!?
Міносвіти має намір скасувати систему оцінювання для першого і другого класів школи. Очільниця міністерства Лілія Гриневич охарактеризувала оцінювання в нинішній системі середньої освіти як "каральне".

 

Про це міністр Лілія Гриневич повідомила в ході робочої поїздки в Одеську область.

"У новій українській школі буде створена стимулююча система, де досягнення буде підкреслено нарівні з помилками. При цьому ми не будемо знімати оцінювання в початковій школі повністю. Перший-другий класи повинні бути без оцінок, але в третьому-четвертому діти повинні звикати до бальною системою ", - сказала Гриневич.

Міністр зазначила, що перед стартом реформи 22 тисячі вчителів, які будуть навчати першокласників, пройдуть комплексне перенавчання, щоб засвоїти нові методики викладання, підходи до оцінювання і інші елементи нової школи.

Гриневич також додала, що компетентнісний підхід, який є одним з основних елементів нової української школи, неможливо впровадити без змін підходів до оцінювання і вимірювання навчальних досягнень учнів.

"Погодьтеся, що наша профільна школа зараз орієнтована саме на складання оцінки. Без переорієнтації завдань від діючої моделі ми відійти не зможемо", - пояснила вона.

Глава Міносвіти зазначила, що в створенні компетентнісних завдань для ЗНО повинно допомогти міжнародне дослідження PISA, яке пройде в Україні в 2018 році.

"PISA спеціалізується саме на перевірці розвитку компетенцій XXI століття. Це дослідження не тільки зробить хороший зріз розвитку українських підлітків, але і є зразком для авторів тестів, які наповнюють тестові зошити ЗНО завданнями", - підкреслила Гриневич.

Джерело: ЛIГА.Новості

 

20 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів