У Невицькому замку встановлено пам’ятний знак видатному угорському вченому-лісівнику

У Невицькому замку встановлено пам’ятний знак видатному угорському вченому-лісівнику
Період літньої практики в Кам'яницькій школі на Закарпатті - найкращий час для проведення практичних занять, на яких учні шкільного лісництва отримують в цікавій формі корисну та вичерпну інформацію з наочними прикладами.

 

Так минулого тижня наймолодшим школярам - учням Кам'яницької ЗОШ 2-4 класів помічником лісничого Олексієм Кузнецовим була проведена екскурсія на території еколого-натуралістичного центру, який знаходиться в межах контори Ужгородського держлісгоспу.

В Ужгородському держлісгоспі наявне значне різноманіття зібрань мінералів і гірських порід Карпат. Тут налічується близько 40 експонатів, які зібрані з різних регіонів Земної кулі. Експозиції розташовані на екологічній стежці, яка знаходиться за контролю держлісгоспу.

Еколого-натуралістичний центр музею має цікаву й унікальну історію, пов'язану зі специфікою формування колекцій, їх географією, особливостями експонатів.

Діти також змогли ознайомитися з роботою учнів шкільних лісництв Кам'яницької ЗОШ.

А старші школярі прийняли участь екскурсії по екологічній стежці "До Невицького замку", де встановлено памятний знак Каролю Вагнеру, видатному угорському вченому-лісівнику, що займався свого часу впорядкуванням вищезгаданого замку. Він заклав алею тут алею лип, які й зараз є окрасою місцевості. Посадив він також унікальні дерева - веймутову сосну, північноамериканську дугласову ялицю, модрину, тощо.

Також маленьким діткам помічник лісничого Олексій Кузнецов розповів про основні лісоутворюючі породи дерев у межах Кам'яницького лісництва, ознайомив з будовою лісу, хворобами та шкідливими природними факторами, які негативно впливають на ліс. повідомляє прес-служба Закарпатського ОУЛМГ.

 

22 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів