Мер Ужгорода Богдан Андріїв попросив освітян давати дорогу молодим

Мер Ужгорода Богдан Андріїв попросив освітян давати дорогу молодим
Напередодні відбулася колегія управління освіти Ужгородської міської ради, де, зокрема, розглянули питання: підсумків навчального року, який закінчився, організації харчування у школах та садочках міста; викладання фізики в школах; організації гурткової роботи з іноземної мови у дитсадках; вивчення роботи органів учнівського врядування; забезпечення підручниками; функціонування міського центру допризовної підготовки тощо.

 

Міський голова Ужгорода Богдан Андріїв наголосив керівникам освітніх закладів, що за час літніх канікул, до нового навчального року необхідно максимально підготувати приміщення, пришкільні території, всі зручності для дітей і педагогів.

«Якщо керівник на своєму місці, хоче зробити, то він наведе лад, тим більше, що міська влада активно сприяє освітянам і кошти для цього ми завжди знаходимо. Є проблеми, які роками вирішували лише частково, вживали тимчасові заходи, тому прошу: перегляньте, що і де необхідно, подайте нам списки, будемо діяти так, щоб позбутися цих проблем раз і назавжди», – зазначив Богдан Євстафійович. Міський голова також попросив освітян давати дорогу молодим колегам, допомагати їм у професійному і кар’єрному зростанні та звертати особливу увагу на якість харчування для дітей, контролювати підприємців, які його забезпечують.

Власне організацію харчування проаналізували докладно на основі проведеного раніше моніторингу. Наголошувалося на необхідності маркування столів і посуду, облаштування, відповідно до гігієнічних норм, комор і сховищ харчів, веденні журналів використання дезинфікуючих засобів, виконанні норм щодо окремих продуктів, які необхідні дітям за віком, дотриманні заборони на торгівлю в їдальнях шкідливим фаст-фудом.

Під час обговорення вивченої системи роботи органів учнівського врядування зазначалося на забезпеченні його подальшого активного розвитку, ефективного методичного супроводу. У другому семестрі нового навчального року планується провести Фестиваль стартапів для виявлення кращих проектів школярів, спрямованих на громадське життя. Ішлося також про можливості відкриття гуртків, творчих об’єднань, лідерських осередків для навчання лідерів на базі шкіл.

Прийнято рішення створити єдиний Ужгородський центр допризовної підготовки на базі школи №20, забезпечити його всім необхідним для занять старшокласників із усіх навчальних закладів міста.

А кілька навчальних закладів тепер не будуть спеціалізовані, зокрема, «Веселка», «Первоцвіт», «Ялинка» знову мають статус НВК, а не СНВК, Економічний ліцей – ЗОШ №9, СЗОШ №2 – ЗОШ №2.

Щодо підручників, на засіданні колегії наголошувалося, що очікуються комплекти нових видань для окремих класів, насамперед 4-х та 7-х, які готуються за рішенням Міністерства освіти і науки, загалом же до початку нового навчального року шкільні бібліотеки будуть забезпечені підручниками для школярів усіх класів.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міської ради

 

22 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів