З 20 червня почали діяти критерії для зупинення реєстрації податкових накладних

З 20 червня почали діяти критерії для зупинення реєстрації податкових накладних
Державна фіскальна служба у Закарпатській області повідомляє!

 

У Головному управлінні ДФС у Закарпатській області інформують, що з 20 червня 2017 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 13.06.2017 р. № 567 (далі - Наказ № 567), яким затверджено Критерії оцінки ступеня ризиків, достатніх для зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН, та вичерпний Перелік документів, достатніх для прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН. Такий документ було опубліковано у виданні «Офіційний вісник України» за 20.06.2017 р. № 48/2017.

Наказом № 567 передбачено перевірку всіх податкових накладних, що подаються на реєстрацію в ЄРПН, відповідно до таких ознак:

- податкова накладна, яка не підлягає наданню отримувачу (покупцю);

- обсяг постачання, зазначений платником податку в податкових накладних, зареєстрованих у ЄРПН у поточному місяці, з урахуванням поданої на реєстрацію в ЄРПН податкової накладної/розрахунку коригування, становить менш ніж 500 тис. грн, і керівник – посадова особа такого платника податку є особою, що обіймає аналогічну посаду менш ніж у 3-х платників податків;

- загальна сума сплачених у 2016 році сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків і зборів (окрім суми ПДВ, сплаченої при ввезенні товарів на митну територію України) платником податку та його відокремленими підрозділами, яким подано податкову накладну/розрахунок коригування на реєстрацію в ЄРПН, становить більш ніж 5 млн грн (ознака використовується з 01.04.2017 р. до 01.01.2018 р.);

- одночасно значення показників D та P має таку величину: D>0,05, Р<Рм*1,3 (формулу розрахунку цих показників наведено в проекті);

- податкова накладна/розрахунок коригування відповідає інформації за формою згідно з Додатком до Критеріїв під час прийняття рішення про реєстрацію податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН (окрім випадків, коли комісією ДФС виявлено недостовірність цієї інформації).

У разі якщо за результатами перевірки ДФС установлено, що податкова накладна/розрахунок коригування відповідає одній із наведених ознак - така податкова накладна/розрахунок коригування не підлягає моніторингу. В іншому випадку ДФС здійснюватиме моніторинг податкової накладної/розрахунку коригування за такими критеріями:

- обсяг постачання товару/послуги, зазначений у податковій накладній, яка подана на реєстрацію в ЄРПН, у 1,5 рази більший за величину, що дорівнює залишку різниці обсягу постачання такого товару/послуг, зазначеного в податкових накладних/розрахунках коригування, зареєстрованих із 01.01.2017 р. у ЄРПН, та обсягу придбання на митній території України й/або ввезення на митну територію України відповідного товару, зазначеного з 01.01.2017 р. в отриманих податкових накладних/розрахунках коригування, зареєстрованих у ЄРПН, та митних деклараціях, і переважання в такому залишку товарів із кодами згідно з УКТ ЗЕД, які визначаються ДФС, більш ніж 75% загального такого залишку та відсутність товару/послуги, зазначеної в податковій накладній, яка подана на реєстрацію в ЄРПН, в інформації, поданій платником податку за встановленою формою, як товару/послуги, що на постійній основі постачається (виготовляється);

- відсутність (анулювання, призупинення) ліцензій, виданих органами ліцензування, які засвідчують право суб’єкта господарювання на виробництво, експорт, імпорт, оптову й роздрібну торгівлю підакцизними товарами (продукцією), визначеними пп. пп. 215.3.1 та 215.3.2 ПКУ, стосовно товарів, які зазначені платником податку в податковій накладній, поданій на реєстрацію в ЄРПН.

Якщо за результатами моніторингу визначено, що податкова накладна/розрахунок коригування відповідає вимогам першого пункту й сума ПДВ, зазначена в податкових накладних, зареєстрованих платником ПДВ у ЄРПН у звітному (податковому) періоді з урахуванням податкової накладної/розрахунку коригування, поданої на реєстрацію в ЄРПН, які відповідають вимогам першого пункту, більша за середньомісячну суму сплачених за останні 12 місяців ЄСВ та податків і зборів (крім суми ПДВ, сплаченої під час увезення товарів на митну територію України) платником податку та його відокремленими підрозділами, реєстрація такої податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється відповідно до п. 201.16 ПКУ.

Якщо за результатами моніторингу виявилося, що податкова накладна/розрахунок коригування відповідає одній з умов, зазначених у пп. 2, - реєстрація такої податкової накладної/розрахунку коригування зупиняється згідно з вимогами п. 201.16 ПКУ.

 

22 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів