В Ужгороді рятувальники навчали медиків як діяти у надзвичайних ситуаціях

В Ужгороді рятувальники навчали медиків як діяти у надзвичайних ситуаціях
22 червня до обласної інфекційної лікарні завітали представники Управління ДСНС України у Закарпатській області аби провести із медичними працівниками просвітницько-інформаційний захід під назвою «День безпеки».

 

Спочатку в приміщенні конференц-залу медичним працівникам презентами первинні засоби пожежегасіння. Не кожна доросла людина вміє, а то й знає, як користуватись вогнегасником, чи пожежним інвентарем, який знаходяться на пожежному щиті, тож викладач навчального пункту Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Тетяна Рябчук розповіла лікарям про види вогнегасників та основні правила їх використання. Також вона звернула увагу лікарів на тому, що при вмілому користуванні на початкових стадіях цей маленький «помічник» вогнеборців зможе допомогти громадянину ліквідувати пожежу самостійно без допомоги підрозділу ДСНС.

Розповідь продовжив заступник начальника групи піротехнічних робіт Андрій Єдинак. Він детально зупинився на алгоритмі дій у разі знаходження різноманітних вибухонебезпечних предметів. Також піротехнік ДСНС поінформував учасників заходу про сучасні фактори ризику – адже в умовах неоголошеної війни сьогодні вибухівкою можуть «нашпигувати» буденні речі – іграшки, мобільні телефони, коробки з-під цукерок, пляшки тощо. Рятувальник наголосив, що подібні предмети не можна чіпати, а,  виявивши їх посеред вулиці треба негайно телефонувати  до служби порятунку за номером «101».

Далі йшлося про хімічний захист. Зокрема, начальник групи радіаційного та хімічного захисту Едуард Чорний розповів лікарям про вкрай важливий для них алгоритм дій на випадок якщо у приміщенні розбився ртутний термометр. Так, він детально зупинився на порядку проведення демеркуризації приміщення за допомогою підручних засобів, які є в кожному господарстві – скотчу, щітки та мильно-сольового розчину.

Найцікавіше рятувальники залишили наостанок. На подвір’ї лікувального закладу на них вже чекали вогнеборці 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород на пожежному автомобілі МАН. Вогнеборці розповіли медикам про наявне там устаткування, його технічні характеристики та відповіли на питання, які найбільш цікавили лікарів. Після цього – практичне відпрацювання попередньо засвоєного матеріалу. Медики під пильним наглядом рятувальників самостійно гасили палаючий вогонь за допомогою вогнегасника. Також лікарі розрізали металеві пруття за допомогою гідравлічних ножиць та поливали клумби з пожежного ствола. Захоплення та позитивні емоції зашкалювали не тільки в лікарів, а й в рятувальників.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

22 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів