"Майстерня міста". Неформальна зустріч із директором Ужгородського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

"Майстерня міста". Неформальна зустріч із директором Ужгородського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
Сьогоднішній, четвертий день «Майстерні міста», яка проходить в Ужгороді на набережній Незалежності (біля будівлі раніше «Укртелекому», а нині ЦНАПу), розпочався з «Кави без краваток» із директором Ужгородського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Іваном Фленьком.

 

Дискусія тривала про форми виховання дітей-сиріт, зокрема, присутніх особливо зацікавили такі як наставництво і патронат. Наприклад, у родину можна влаштовувати дітей, яких знаходять без догляду і зазвичай передають у притулок для тимчасового перебування, – це форма патронату. Або ж можна стати для дитини наставником і брати її з інтернатного закладу, аби проводити час у вихідні, на свята, вчити, як доглядати за власними речами, спілкуватися з членами родини, готувати їжу та інших корисних навичок, відвідувати з нею культурницькі події тощо.

Іван Іванович розповів і про психологічні аспекти соціальних проблем, які виникають у випадках зловживання алкоголем, при відсутності мотивації. Ішлося також про можливості для малозабезпечених родин, тих, хто потрапив у складні життєві обставини. Представники Центру звернулися до волонтера Корпусу миру Роланда Лавалі, який нещодавно почав працювати в Ужгороді і є бухгалтером за фахом, з проханням розробити можливості планування бюджету для родин, що переживають складну ситуацію, поради, як економити.

Іван Іванович розповів також про програми, які прийняті обласною радою та Ужгородської міською радою для допомоги тим, хто потребує лікування, зокрема, серед програм є і такі, що передбачені для певних видів захворювань, скажімо, втрати слуху тощо. За його словами, в Ужгороді та інших містах також є громадські організації, що допомагають із консультаціями, як за кордоном шукати гроші на лікування.

Іван Фленько розповів про і новацію, яка нещодавно запрацювала в міськраді – принцип «єдиного вікна» для відвідувавачів в управлінні праці та соціального захисту, де можна отримати відповіді щодо всіх видів державних соціальних допомог.

 

22 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів