Ужгородській малечі так сподобалося ліпити з глини, що майстер-клас з гончарства провели "на біс"

Ужгородській малечі так сподобалося ліпити з глини, що майстер-клас з гончарства провели "на біс"
Майстер-клас від дитячої гончарної майстерні «Чарівний глечик» провели для дітей вже вдруге у рамках фестивалю «Майстерня міста», що проходить в Ужгороді на набережній Незалежності, 6, біля будівлі ЦНАПу.

 

Діти творили під керівництвом гончара Олександра Сенько, допомагали їм волонтери фестивалю. Майстер-клас проходив у три етапи, на першому за роботу взялися наймолодші відвідувачі – група дітей із дошкільного навчального закладу № 40, вони робили з глини прості геометричні фігури, з яких потім зліпили черепашок. 

Старші діти спочатку допомагали малечі, а потім і самі приступили до роботи, ліпили складніші фігури – баранчика або пташку.

На, умовно, третьому етапі Олександр Іванович спочатку сам сів за гончарне коло, продемонстрував усім охочим техніки роботи з глиною на механічному гончарному колі, робота на якому ускладнена необхідністю постійно приводити в рух коло ногами. Потім зацікавлені змогли спробувати попрацювати з глиною на електричному гончарному колі, робота на якому легша, адже не потрібно підтримувати темп обертання кола і працювати ногами, можна зосередитися на діях рук.

Гончарство, процес якого схожий на магію, сьогодні на локації міста викликало захоплення, більшість гостей, які були на першому майстер-класі у вівторок, сьогодні прийшли знову, а чимало нинішніх – хочуть ще не раз відвідати гурток гончарства, один із яких, до речі, протягом навчального року діє на базі ЗОШ №16 у мікрорайоні Дравці.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

22 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів