Футбол: вже з серпня Закарпаття матиме представника в аматорській лізі України?

Футбол: вже з серпня Закарпаття матиме представника в аматорській лізі України?
У понеділок, 19 червня, у Будинку футболу України відбулась нарада з питань організації та проведення всеукраїнських змагань з футболу серед аматорських команд наступного сезону. Участь у ній також взяли представники футбольного клубу з Ужгородщини - ФК «Минай» (головний тренер Микола Гібалюк та адміністратор Артем Письменний).

 

На робочій зустрічі потенційних учасників аматорського чемпіонату обговорили порядок формування груп розіграшу сезону 2017/2018; порядок проведення розіграшу Кубка України; зміни та доповнення до регламенту змагань; забезпечення громадського порядку та безпеки під час матчів; забезпечення арбітражу; підвищення кваліфікації тренерів аматорських змагань.

Як зазначає головний тренер команди Микола Гібалюк, зустріч була змістовною і корисною: «Нарада була пізнавальною в плані інформації для нашого клубу. Нам розповіли, які вимоги ФФУ до клубів, що бажають взяти участь у чемпіонаті. Показали презентацію планів розвитку футболу у країні, окреслили хід реформ.

Зустріч тривала півтори години, всі учасники висловили свої думки і побажання ААФУ, а опісля всіх запросили на фінальний поєдинок між командами «Металіст 1925» (Харків) та «Агробізнес» (Волочинськ)», яка завершилася безчинствами харківських ультрас та впевненою перемогою «Агробізнесу».

«Ми розуміємо, що попереду нас чекає важкий етап документації. Працюємо над усуненням недоліків пов'язаних із організацією. Але рухаємось у правильному напрямку. Наразі ми повинні працювати, як єдиний механізм і без прогалин. Чим швидше ми виконаємо всі умови, тим швидше нам дозволять грати у аматорському чемпіонаті», — зауважив адміністратор клубу Артем Письменний.

Нагадаємо нашим читачам, що минайський клуб на території села вже збудував власну футбольну арену, яку офіційно  планують відкрити найближчим часом.

P.S. Як відомо ФФУ ініціює революційні зміни в вітчизняному футболі вже з сезону 2018/2019. Згідно затвердженого проекту, чемпіонат серед аматорських команд стане напівпрофесійною національною футбольною лігою - турніром із можливістю залучення професіональних гравців. Прем’єр-ліга і Перша ліга трансформуються в єдине ціле, а з Другої ліги і оновлених аматорських змагань буде зроблено змішаний чемпіонат, розділений на чотири зони за географічним принципом.

Семен МИХАЙЛИК

 

22 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів