В Ужгородському університеті визначили кращі монографії науковців вишу минулого року

В Ужгородському університеті визначили кращі монографії науковців вишу минулого року
Під час засідання Вченої ради, що відбулася у четвер, 22 червня, було оголошено призерів традиційного конкурсу «Краща монографія 2016 року».

 

У конкурсі взяли участь дві монографії у галузі природничих наук (І місце — «Патологія гілок дуги аорти», автори В.Русин, В.Корсак, І.Кополовець та ін.; ІІ місце — «Моделі і методи багатокритеріального обмежено-раціонального вибору» М.Маляра).

Також було подано вісім монографій гуманітарного спрямування. Найкращим виданням визнали «Інноваційний університет: концепція становлення і розвитку» (за заг. ред. Івана Артьомова), за ним — «Конституційний та міжнародний правовий механізм передачі частини суверенних повноважень держави наднаціональним інститутам» (за заг. ред. Михайла Савчина) та «Етнополітична стабільність держави: політико-правовий аналіз», написана Стелласом Аслановим.

Рішенням комісії всі праці визнано переможцями, адже вони написані на високому науковому рівні, естетично оформлені. Тож кожен авторський колектив премійовано. Перші місця отримують 4 тисячі грн, другі — 3 тисячі, третє — 2 тисячі. Інші колективи заохотили нагородою в 1000 гривень.

Проректор із наукової роботи Ігор Студеняк наголосив на важливості заохочення до написання монографій та закликав ужнівських учених активізувати роботу.  

Крім того, члени Вченої ради підтримали клопотання ЧНУ імені Богдана Хмельницького щодо підтримки циклу робіт із геометрії, висунутих на здобуття Державної премії України в галузі освіти 2017 року, а також рекомендували до друку низку видань.

Ольга Брайлян mediacenter.uzhnu.edu.ua

 

24 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів