FC "Minaj": Рух до вершин

FC "Minaj": Рух до вершин
Футбольна команда існує вже близько двох років, ставить перед собою амбітні завдання і крок за кроком їх досягає. Ми поспілкувалися з головним тренером FC "Minaj" Миколою Гібалюком на одному з тренувань та розпитали його про повсякденне життя футболістів, прагнення та цілі на цей рік.

 

Довідково: 

Микола Гібалюк, головний тренер FC "Minaj". У футбол починав грати в Кам'янець-Подільському в аматорській команді "Динамо-Орбіта".

Потім виступав за київську "Оболонь". Після – за донецький "Металург", вірменський "Бананц", маріупольський "Іллічівець".

З 2007 по 2009 роки грав у кишинівському "Зімбру", "Волині", "Дачії" (Кишинів, Молдова) та азербайджанській "Габалі".

– Команда рухається у доволі швидкому темпі. Все почалося з того, що ми вирішили збиратися з хлопцями і просто грати у футбол для себе. Але з часом «затягнуло» і ми захотіли зробити щось більше. Так пішли в обласний чемпіонат. Згодом, коли виникло питання, де грати, керівництво команди вирішило побудувати власний стадіон. Хочеться зробити його справді якісним. Сподіваємося, що до кінця літа він буде готовий, – розповідає тренер.

FC "Minaj" – це довготривалий стратегічний проект, що втілювався поступово. Його мета – досягнення системних змін, як у спорті, так і багатьох інших соціально важливих напрямках. Ініціатори взяли за основу європейські методи роботи: спочатку – фундамент (інфраструктура), формування команди, яка виступала у чемпіонаті міста, згодом – області.

– Щодо складу команди, то практично усі хлопці місцеві. До прикладу, Дмитро Бабенко з Луганська, але він стільки років живе на Закарпатті, що я вважаю його місцевим. Є хлопці з Ужгорода, Воловця, Перечина. Обирали гравців ретельно, у підсумку – команда зараз дуже хороша, злагоджена, зіграна. З багатьма ми грали раніше разом, тому вже знали добре, хто на що здатен, – каже пан Микола.

Команда з Ужгородщини нещодавно завоювала Кубок області у фінальному протистоянні із виноградівським "Севлюшем" і наразі команди конкурують за золоті медалі у чемпіонаті.

Футбольний клуб за короткий період став брендом, який розвивається у різних напрямках. Активно працює зі ЗМІ, організаціями, вболівальниками. Має власний офіс, де розміщується клубна атрибутика, сучасний веб-ресурс. Не забувають також і про соціальні мережі, де розповідають про життя команди та футбольні поєдинки. До слова, у штат команди планують взяти навіть професійного психолога.

– На противагу тим українським клубам, які намагаються стрибнути відразу з місця у кар'єр, поринувши у професійний футбол, FC "Minaj" прагне підходити до цього процесу виважено, прогресуючи крок за кроком. Тут за основу роботи ставлять розвиток молодого покоління, а також роблять ставку на місцевих футболістів, – каже керівник інформаційного відділу Олександр Курта.

У клубі грають такі зірки українського футболу, як Дмитро Бабенко, Олег Допілка, Михайло Кополовець, Владислав Микуляк.

– Наші прагнення та плани на цей рік – добре закінчити чемпіонат. Ми хочемо посісти перше місце в області. Добудувати стадіон. Відкрити власну футбольну школу, тренувати дітей. Загалом же – хочемо, аби клуб розвивався. Ми намагаємося робити все, аби вболівальники хотіли приходити на наші матчі, – каже Микола Гібалюк. 

Тренер стверджує: пишається своїм колективом. Усі хлопці професіонали і розуміють, для чого виходять на поле. 

– Найскладніше в роботі тренера – аргументувати, чому грають на полі саме ці футболісти, а решта на лавиці для запасних. Але, на щастя, усі поважають один одного і розуміють правильність дій тренера. За це я по-справжньому вдячний. Ми всі тут – однодумці. Я вірю в кожного з них і знаю, що вони не підведуть, – розповідає наставник.

Між іншим, днями стало відомо, що FC "Minaj" подав заявку на участь у аматорському чемпіонаті України, який стартує на початку серпня. Це знаковий крок не тільки для клубу, а й для всього Закарпаття, адже вже більше року наш край не мав представника на всеукраїнському рівні.

Що стосується "Минай-арени" (а саме таку назву матиме футбольний стадіон), то він виглядатиме справді вражаюче. 

– Хочеться зробити його справді на високому рівні. Це повинен бути стадіон, на який би рівнялися у масштабах всієї країни. Аби він був не тільки функціональний, але і гарний, – кажуть ініціатори проекту. До вашої уваги візуалізація спортивного об'єкту:

varosh.com.ua

 

24 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Андрій 2017-06-24 / 21:00:59

    Уррровень !!!