Яким має бути облік комунпослуг та мотивація членів ОСББ до їх оплати?

Яким має бути облік комунпослуг та мотивація членів ОСББ до їх оплати?
Про це говорили в суботу під час лекції-тренінгу в Ужгороді.

 

Досвідом створення і діяльності ОСББ у суботу на "Майстерні міста" в Ужгороді ділилася під час лекції-тренінгу голова ОСББ «Рафанда» Наталія Борисова.

На зустріч зібралися здебільшого голови різних ОСББ Ужгорода, тому питання, які підіймала пані Наталія, гаряче  обговорювали. Одним із таких стало питання  обліку, адже облік комунальних послуг та побудинковий облік є проблемою багатьох ОСББ і займає багато часу.

На "Майстерні міста" в Ужгороді говорили про досвід створення ОСББ

У цьому питанні ужгородським ОСББ  радять взяти приклад із київських колег, які користуються програмою ІС-ПРО від розробників «Інтелект сервіс». Це повноцінна програма обліку, у якій є розділи для повної систематизації інформації щодо ОСББ, є фільтри, які дають можливість переглянути дані вибірково, програма може розрахувати оптимальну тарифікацію оплати за 1 м.кв. та автоматично сформувати звіт за місяць у межах години без допомоги фахівця-бухгалтера. Кожен мешканець будинку може увійти в програму по локальній мережі та повністю переглянути дані з фінансових операцій ОСББ, послуг, якими  ОСББ користується та статистику оплати рахунків мешканцями.

Обговорили також методику мотивації мешканців до оплати, Наталія Борисова поділилася методом, ідею якого запозичила з практики Київводоканалу і має наміри впровадити. Зокрема, йдеться про те, що вчасна оплата здійснюється за звичайним тарифом, із запізненням – плюс 50% до тарифу, боржникам нараховується подвійний тариф. За її словами, коли ця система була впроваджена Київводоканалом – дані по оплаті за місяць склали 120%, що свідчить про ефективність цього методу.

Після жвавої дискусії учасники обмінялися контактами між собою та з пані Наталею, і ще довго обговорювали один із одним різні питання на локації «Майстерні міста» – це свідчить, що подібні зустрічі важливі для ужгородців, і що «Майстерня міста» стала вдалою платформою для такого спілкування.

Джерело: Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

25 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів