До літнього фехтувального табору в Закарпатті з’їхалася добра сотня українських шпажистів і рапіристів

До літнього фехтувального табору в Закарпатті з’їхалася добра сотня українських шпажистів і рапіристів
Закарпатською федерацією фехтування організовано навчально-тренувальні збори для спортсменів зі всієї України. Загалом у зборах в Кострино беруть участь близько 100 шпажистів і рапіристів. З дітьми працюють одні з кращих тренерів України.

 

- Уже традиційно проводимо саме на Закарпатті кілька так званих літніх фехтувальних таборів. Зокрема, у селищі Кострино, та у Лумшорах.  Цьогоріч з 20 до 30 червня у Кострині такі навчально-тренувальні збори будуть проведені для дітей 2001-2007 р.н, - розповідає старший тренер ОК ДЮСШ "Динамо" Сергій Горецький. - Крім закарпатських спортсменів, свою участь підтвердили харків’яни, кияни, представники м. Хмельницький та кілька львів’ян. На жаль, не маємо змоги запросити іноземців на такі табори. Оскільки, умови цього кемпінгу (у Кострині) не дозволяють нам постелити більше 3-4 доріжок. Крім занять загальною фізичною підготовкою, будемо проводити і тактичні фехтувальні тренування, ряд спеціалізованих спарингів. А у серпні місяці (орієнтовно 9-17 серпня) так  само традиційний збір проводитимемо уже у Лумшорах. Відбудеться він для юніорської та дорослої збірних, але долучатимемо кілька кадетів. Щодо зброї – це шпага та рапіра. На цей збір запрошуємо іноземців, кілька з яких уже запланували поїздку (це стосується японців, наприклад. І словаків). Тренування в умовах середньогір’я корисні для спортсменів. Крім того, у нас насичена програма ще і екскурсіями, походами у гори (на Красію та полонину Руну зокрема).

У планах та перспективах у закарпатського фехтування – підкорення нових вершин на різного рівня змаганнях. Є бажання розширювати географію та покращувати матеріально-технічну базу, і шукати можливості для фінансування.

Джерело: Ужгород.in

 

25 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів