У проекті літніх мовних таборів беруть участь півтора десятки навчальних закладів Закарпаття

У проекті літніх мовних таборів беруть участь півтора десятки навчальних закладів Закарпаття
Особливістю цьогорічної кампанії стала реалізація проекту GoСamp від громадської організації Go Global, метою якого стало запрошення великої кількості волонтерів із усього світу до роботи у мовних таборах України.

 

14 навчальних закладів Закарпатської області долучилися до проекту GoGamp і на Закарпатті сьогодні працює 8 волонтерів із Канади, Австралії, Швейцарії, Франції.

Для організації роботи табору вчителями використано та адаптовано розробки програм діяльності літніх мовних таборів міжнародних організацій та видавництв, представлених на сайті МОН України та різних іншомовних освітніх сайтах; створено власні дидактичні матеріали та форми презентації роботи табору.

Позитивним чинником стала також можливість для наших учителів пройти тренінги від „GoCamp” з метою імплементації концепції Нової української школи та оновленого формату літнього мовного табору.

Заслуговує на увагу досвід Довжанської ЗОШ І-ІІІ ступенів Іршавського р-ну та м.Берегова щодо залучення до роботи у таборах учнів старших класів (наприклад, десятого), які допомагали вчителям працювати з школярами та на власному прикладі реалізовували завдання популяризації волонтерського руху в Україні.

У м. Мукачево у таборах волонтерами працювали також студенти Мукачівського державного університету у рамках педагогічної практики.

Джерело: Департамент освіти і науки Закарпатської ОДА

 

25 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів