Молодіжні проблеми обговорили в Ужгороді у День молоді

Молодіжні проблеми обговорили в Ужгороді у День молоді
Начальник управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ольга Василиндра, депутат міської ради Володимир Білонка сьогодні взяли участь в ініційованій комісією молоді та спорту Громадської ради при Закарпатській ОДА дискусії за «круглим столом» із нагоди Дня молоді.

 

Обговорили кілька питань щодо співпраці молоді та влади, працевлаштування молодих людей, їх професійної орієнтації, системи освіти, допомоги молодим людям із особливими потребами.

Начальник управління молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан, громадський активіст, керівник Закарпатської  Ліги КВН кількох фестивальних проектів Сергій Денисенко, голова Закарпатського обласного товариства інвалідів (ВОІ СОІУ) Денис Сухотін, голова студентської профспілки УжНУ Ростислав Головчанський, представники громадських організацій обговорили створення умов для участі в громадських заходах людей з особливим потребами, які можливі шляхи фінансової допомоги для об’єднань таких людей.

Дискутували також, що школярам важко визначитися з майбутньою професією, вони не бачать свої майбутні роль і місце в суспільстві, багато випускників зважають лише на вибір батьків і знайомих, ідуть вчитися у виші, де втрачають роки, а відтак не можуть реалізувати себе в житті. Роботодавці часто не можуть знайти працівників належної кваліфікації, бо система освіти значно відірвана від реалій життя. Водночас, маємо, зокрема і в Ужгороді, манікюрниць із вищою освітою юриста чи економіста, на підготовку яких кілька років витрачалися кошти.

При значній кількості випускників вишів є чималий попит на робітничі спеціальності, у таких фахівців зазвичай коротший термін професійної підготовки і значно вищі зарплати, багато з них легко знаходять більш високооплачувану роботу за кордоном і виїздять з України.

Була і пропозиція розробити популяризацію в Ужгороді навчання в професійно-технічних закладах, виходячи з кількох міркувань: щоб більше молоді здобували такі професії і враховуючи, що утримання таких закладів перейшло на міський бюджет, а навчається в них лише незначний відсоток міської молоді.

Обговорили також брак лідерів у середовищі школярів, студентів, які б бралися працювати для однолітків, громади, свого міста; проходження виробничої практики, проблему першого місця роботи і стартового досвіду для молодих людей тощо.

Джерело: Відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради

 

25 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів