Фінансова незалежність молоді як запорука успіху держави

Фінансова незалежність молоді як запорука успіху держави
Сьогодні, у День молоді, на "Майстерні міста" в Ужгороді провели ряд заходів для цієї вікової категорії мешканців.

 

Зокрема, говорили про молодіжні центри та простори як місце розвитку і підтримки ініціатив, а також про фінансову незалежність молоді як запоруку успіху держави.

Олена Біланіна, голова Закарпатської молодіжної ради, повідомила, що фактично в Ужгороді немає молодіжних центрів. При їх створенні варто розуміти, що для цього є різні форми – скажімо, комунальне підприємство, чи на базі бібліотеки або клубу тощо. Закарпатська молодіжна рада розглядає і співпрацю з УжНУ, а невдовзі планує провести опитування серед молодих ужгородців стосовно програми таких центрів.

Говорили і про напрями роботи таких молодіжних закладів – ефективна діяльність у громадському секторі, політична та економічна освіта, профорієнтаційні заходи, просвітництво для активізації  молоді з метою позитивних змін у суспільстві. Зосередили увагу і на людях з інвалідністю, щоби максимально охопити цільову аудиторію – молодь.

Після цього фінансовий консультант Андрій Кльоб поділився способами досягнення фінансової незалежності молоді, запропонувавши кілька можливостей заощадження коштів та капіталовкладення. Дискусія виникла навколо питання, чи можна економити на харчуванні, транспорті, одязі тощо. Лектор порадив присутнім зважати на "силу малої цифри" – можливість заощадити великі суми, збираючи дріб'язок та відмовляючи собі, до прикладу, від звичної кави щодня.

Також Андрій Кльоб порадив кілька підручників, які навчать, як стати фінансово незалежними: зокрема В. Савенок "Як скласти особистий фінансовий план", Роберт Кійосакі Квадрант грошового потоку", Стівен Кові "7 звичок надзвичайно ефективних людей".

Джерело: Прес-служба Ужгородської міськради

 

25 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів