186 наркоправопорушень зареєстровано на Закарпатті з початку року

186 наркоправопорушень зареєстровано на Закарпатті з початку року
Сьогодні, 26 червня, — Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами.

 

Історія боротьби з розповсюдженням наркотиків або, принаймні, спроб якось контролювати їх обіг налічує вже майже 100 років. І сьогодні, через майже століття, ми далекі від вирішення проблеми. Аби привернути до проблеми якомога більше уваги у 1987 році Генеральна Асамблея ООН постановила щорічно відзначати 26 червня як Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами.

Як зазначив на прес-конференції в Ужгороді  начальник ГУНП в Закарпатській області, полковник поліції Роман Стефанишин, на Закарпатті з початку року, територіальними підрозділами ГУНП зареєстровано 186 кримінальних правопорушень пов’язаних з обігом та розповсюдженні наркотичних речовин . Такий показник є на 60,3% більше , за відповідний період у 2016. Окрім того , підрозділами було викрито 7 правопорушень щодо утримання притонів , а в Хустському районі задокументовано факт схиляння неповнолітнього до вживання наркотиків.

Всього ж у звітному періоді з незаконного обігу вилучено 5,5 кг наркотичних засобів та психотропних речовин. А от головний лікар Закарпатського обласного наркологічного диспансеру Василь Кручаниця розповів , що станом на 1 червня 2017 року на обліку УІП КП «102» перебуває 1227 осіб : з діагнозом «наркоманія» — 174 особи , збувачі — 263 , утримувачі еаркопритонів — 68 , перевізники — 1 , вирощування -61 , зберігання — 83 .

Задля ефективної профілактики проблеми , спеціалісти ювенальної превенції провели в навчальних закладах області 257 виступів і лекцій на тему : «Скажи наркотикам НІ» , «Ти та твоє здоров’я » та «Шкода від вживання алкоголю і наркотиків».

Джерело: Перший кабельний

 

26 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів