Дев’ятикласники з Волині свої свідоцтва про освіту отримали ...на Закарпатті!

Дев’ятикласники з Волині свої свідоцтва про освіту отримали  ...на Закарпатті!
Більше шести годин у дорозі й учні 9 класу Вишнівського НВК з Волинської області, подолавши перевал, опинилися по іншу сторону Карпат, де й розпочалася їхня триденна поїздка.

 

«Закарпаття вразило нас своєю неймовірною природою, високими горами і чудовими краєвидами. Першою пригодою був підйом на гору Гимба, висота якої майже півтора кілометра.

Спочатку їхали найдовшою на Закарпатті крісельно-канатною дорогою (1650 м), рух лише в одну сторону триває понад 20 хвилин. На саму верхівку треба було йти пішки ще півгодини. Але зусилля були того варті – з гори відкривається така панорама, що перші хвилини стоїш приголомшеним!

Можна було довго милуватися красою гір, неподалік підніжжя Гимби нас чекала ще одна перлина Закарпаття – водоспад Шипіт. З висоти 14 метрів заворожуючими каскадами він скидає свої води у мальовничу гірську долину», – розповідає класний керівник Галина Коцура.

Другого дня вони відвідали один з найромантичніших палаців України – мисливський палац графів Шенборнів (1890 р.). Палац оточений гарним парком із багатьма екзотичними рослинами, дивиться на нас 365 вікнами, запрошує через 12 входів у 52 кімнати (по кількості днів, місяців і тижнів у році).

«Наступною зупинкою була потужна і велична фортеця – замок «Паланок», який височіє на одинокій вулканічній горі поблизу міста Мукачево. Замок спорудив князь Федір Коріятович, а овіяла героїчною славою княгиня Ілона Зріні. Спочатку ми думали, що назва замку пішла від імені дівчини або квітів.

Насправді, колись цей замок оточував водяний рів і земляний вал. На валу перебував частокіл із величезних палів, наче олівців. Цей частокіл називали паланком. От звідти і назва замку», – продовжує розповідь Галина Григорівна.

Третьою зупинкою у цей день були термальні води Косино. Вони розташовані на самісінькому кордоні з Угорщиною. Вода у басейни піднімається з глибини 1190 метрів і на поверхні має температуру 36, 38 і 40 градусів у різних басейнах.

«Ця вода має унікальний хімічний склад та застосовується для оздоровлення всього організму. Тут ми чудово відпочили та ще й добре розважилися у веселому ексрим-парку.

Та найважливіша подія чекала випускників ввечері.

Директор школи Володимир Міщук вручив їм свідоцтва про освіту. Урочистості моменту додав Гімн України, який виконали діти разом з учителями. А потім були і пісні під гітару, і запальні танці, і розмови-спогади до ранку».

По дорозі додому, на третій день, відвідали унікальний Печерний монастир поблизу села Розгірче.

А також водоспад Кам'янка, що утворився у проломі гірського хребта. Всі були вражені величезними вертикальними скелями і масивними кам'яними брилами з яких спадає вода.

«Задоволені і щасливі, з піснями і жартами поверталися додому. Наша подорож була пізнавальною, веселою, захоплюючою, а головне те, що ми провели її разом», – підсумувала класний керівник.

Джерело: Район.Любомль

 

27 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів