Як біженці, через політичні проблеми у своїх країнах, змушені шукати прихистку на Закарпатті

Як біженці, через політичні проблеми у своїх країнах, змушені шукати прихистку на Закарпатті
Всесвітній день біженців.

 

Через політичні проблеми у своїх країні п. Шейх змушений був шукати прихистку в інших країнах. Розповідає, в Україні йому подобається. Про статистику біженців в Україні розповів Ігор Михайлишин.

Дізнались також хто може набути статус біженця і отримати захист у нашій країні. У Мукачеві ж сьогодні офіційно 59 шукачів притулку з 14 країн світу, серед яких 17 дітей. Проживають вони у Мукачівському центрі біженців. Тут їм створюють належні умови. До всесвітнього дня біженця для них підготували розваги і приємні сюрпризи. Для дітей тут влаштували справжнє свято.

Аніматори грали з ними в ігри, проводили конкурси, робили аква-макіяж, співали пісні й танцювали у хороводах. Як нам розповіли, майже всі діти тут за рідною домівкою не сумують, адже не пам’ятають її. Проте тут їм живеться добре, і малеча навіть має змогу навчатись у цьому закладі.

Звичайно, не залишили мешканців центру без подарунків та привітань. Також деяким з них вручили довідки, які засвідчують, що вони проходять навчання у нашому краї. І хоч свято відзначається 20 червня, привітали шукачів притулку пізніше через Рамадан. Варто сподіватись, що у всьому світі держави дбатимуть про своїх громадян і людям не доведеться покидати рідні домівки.

М-Студіо

 

28 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів