Виплата закарпатцям заробітної плати "в конвертах", на жаль, сумні реалії сьогодення

Виплата закарпатцям заробітної плати "в конвертах", на жаль, сумні реалії сьогодення
Чимало українців, переважно молодь, легко погоджується на такі умови роботодавця, не задумуючись про те, що рано чи пізно досягне пенсійного віку і несплачені за нього страхові внески вплинуть на розмір пенсії.

 

Саме темі легалізації заробітної плати був присвячений семінар, який в Ужгородському міському центрі зайнятості провела для безробітних головний спеціаліст відділу забезпечення наповнення бюджету головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Мар'яна Назарова.

Законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" передбачено, що страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі, не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, пояснила присутнім Мар'яна Назарова. Тому наймані працівники повинні дбати про своє майбутнє і відстоювати свої конституційні права – вимагати від роботодавців офіційного оформлення трудових відносин та сплати внесків з усієї суми отриманого заробітку.

Представниця Пенсійного фонду розповіла і про відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю, про зміни в пенсійному законодавстві тощо, відповіла на запитання. Значна кількість запитань стосувалася майбутньої пенсійної реформи. На всі запитання присутні отримали вичерпні і компетентні відповіді.

Джерело: ПроЗахід

 

28 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Член профспілки 2017-06-28 / 23:26:38

    З яких це пір Фленько буде давати оцінку судам. Але цікаво де це майно взялось у радянських профспілок. Та дано пора забрати і віддати в оренду,щоб Купала крпйцка в бюджет.