День Конституції на Закарпатті відзначили «по-особливому»

День Конституції на Закарпатті відзначили «по-особливому»
Жителі села Лазещина Рахівського району та запрошені гості із сусідніх областей вирішили не тільки підкорити найвищу гору України, але й встановити на Говерлі національний рекорд розгорнувши найдовший державний прапор.

 

110-тиметровий стяг вагою кількадесят кілограмів дружно несли на саму вершину. Дорога видалася непростою. Сходження на Говерлу займаєблизько 5-7 годин крутими схилами, тож вимагає хорошої фізичної підготовки. Зокрема від села Лазещина, довжина маршруту майже 16 кілометрів. Він найдовший, але найлегший, - кажуть досвідчені туристи. На гору можна виїхати й атівкою, щоправда, позашляховик не проїде більше ніж півшляху. Тут можна й травмуватися, тому треба подбати про хороше взуття і бути обачним в дорозі. А також дуже легко заблукати без допомоги досвідчених. 

Кілометри доволі складного підйому - і ми на вершині, звідки відкриваються неймовірні краєвиди. В день Конституції тут було чимало туристів з різних куточків України. Всі вони долучилися до встановлення рекорду з розгортання найдовшого прапору України на Говерлі. Рекорд фіксував експерт із національного реєстру рекордів.

На захід запросили чимало гостей з різних куточків Закарпаття та України. Долучилися до встановлення рекорду й туристи, які також цього дня вирішили підкорити найвищу вершину України.

М-студіо

 

30 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів