П’ятикратний тріумф закарпатського винного бренду в сусідній Угорщині

П’ятикратний тріумф закарпатського винного бренду в сусідній Угорщині
"Троянда Карпат" марки "Чизай" виграла Гран-Прі "Велике Золото", ще три марки сухих вин та одне червоне десертне — золоті медалі.

 

Минулого тижня в місті Егер, що на північному сході Угорщини, пройшов 25 Міжнародний виноробний конкурс у рамках Bukkaljai Borfesztival, і саме там тріумфував відомий закарпатський винний бренд.

У конкурсі взяли участь винороби з Угорщини, США (Каліфорнія), Франції, Німеччини, Словаччини. Від України – берегівський виробник вин «Чизай».

Міжнародне журі, а це сомельє з усієї Європи, оцінювало 277 взірців шляхом сліпої дегустації вина за 100-бальною системою.

У компанії «Чизай» інформують, що їхнє марочне вино Троянда Карпат виграло Гран-Прі Велике Золото, а усі презентовані на конкурсі вина «Чизай» – золоті медалі, а це 4 вина:

– Сухе біле Черсегі Chateau Chizay (вино створене з унікального винограду Черсегі Фюсереш),

– Сухе біле Трамінер Chizay Limited Edition (з винограду сорту Трамінер рожевий),

– Сухе червоне Каберне Chizay Limited Edition (з винограду Каберне Совіньйон),

– Червоне десертне Кагор Закарпатський Chizay Limited Edition.

Вперше в 25-річній історії цього конкурсу склалася ситуація, коли всі вина одного виробника отримали найвищі нагороди. З нагоди цієї події та згідно із рішенням сомельє, Голова міжнародного журі Сент Імре оголосив виноробний комплекс ЧИЗАЙ Кращою виноробнею Європи 2017 року, а Державний секретар Угорщини Талої Ондраш вручив пам’ятну відзнаку, – коментують свій успіх в компанії Чизай.

Джерело: Beregovo.Today

 

01 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів