Рятувальники і природоохоронці Синевирщини тренувалися ліс гасити

Рятувальники і природоохоронці Синевирщини тренувалися ліс гасити
4 липня фахівці Служби порятунку Міжгірщини спільно із представниками Національного природного парку «Синевир» провели спеціальне об’єктове тренування.

 

Учасники заходу відпрацювали питання взаємодії протипожежного формування національного парку та підрозділів 4-ої державної пожежно-рятувальної частини смт Міжгір’я під час ліквідації умовної пожежі у лісовому масиві.

За тактичним задумом, під час відпочинку біля лісового масиву в районі с.Синевир-Остріки туристи не загасили багаття. Це призвело до загоряння сухої трави біля лісу. Далі вогонь швидко перекинувся на лісову підстилку. Існувала загроза розповсюдження пожежі на значну площу.

IMG_20170704_122315.jpg

Для ліквідації умовної надзвичайної події залучалися вогнеборці державного пожежно-рятувального поста с.Синевир та протипожежне формування національного природного парку «Синевир». В проведенні тренувань взяло участь 20 осіб та 3 одиниці техніки.

IMG_20170704_122921.jpg

Організатори заходу запевняють, що такі тренування є особливо актуальними та дозволяють усім зацікавленим службам ще раз перевірити стан готовності техніки, ранцевих вогнегасників, мотопомп та цистерн для цілей пожежогасіння.

IMG_20170704_122411.jpg

Рятувальники і лісівники вкотре звертаються до громадян з проханням суворо дотримуватися правил пожежної безпеки під час відпочинку у лісі. Не розводьте багаття поблизу сухої рослинності та не залишайте недопалки чи сірники на трав’яній підстилці.

У ДСНС України у Закарпатській області

 

05 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів