Дітям - канікули, а закарпатській поліції - посилена увага

Дітям - канікули, а закарпатській поліції - посилена увага
В рамках заходу інспектори відділу безпеки дорожнього руху спілкувались з дітьми - пішоходами, велосипедистами, розповіли про правила поведінки на дорозі та кожному подарували світловідбиваючі стрічки

 

На автошляхах Закарпаття лише за цей рік трапилось більше 50 дорожньо-транспортних пригод за участі дітей. 54 дитини отримали травми, одна  з них загинула. У більшості випадків винуватцями аварій були дорослі, але уважними і обережними  на дорозі повинні бути й діти.

З початком літніх канікул, як розповідає старший інспектор відділу безпеки дорожнього руху Управління превентивної діяльності Головного управління Національної  поліції Лідія Мацецка, діти більше часу проводять  на вулицях, часто без нагляду дорослих. Школярі катаються на велосипедах, скейтах, роликах і нерідко у недозволених місцях, або навіть на проїжджій частині.  На вулицях м.Мукачева та населених пунктах Мукачівського району, де найбільш активний рух транспорту, поліцейські вирішили поспілкуватись з дітьми та їхніми  батьками.

Останнім  наголосили про те, що до 14 років їздити на велосипеді по дорогах і вулицях заборонено. Дітям до цього віку можна їздити на велосипеді по спеціальних велосипедних доріжках і закритих для транспортних засобів майданчиках  або  в супроводі дорослих. Також поліцейські розповіли про  правила переходу проїжджої частини, перевезення дітей у автомобілях та ін.

Інспектор відділу безпеки дорожнього руху Управління превентивної діяльності Головного управління Національної  поліції капітан Володимир  Фозикош порекомендував їм у темну пору доби обов’язково носити світловідбивачі.

Наявність видимих світловідбиваючих засобів на одязі чи аксесуарах пішоходів чи велосипедистів майже на 85 % знижує  ризик наїзду на них транспорту, а також майже у 6,5 разів зменшує число травмованих та загиблих  у ДТП, - зауважили поліцейські.

Відділ комунікації поліції  в Закарпатській області

 

05 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів