Медична математика Закарпаття: 2 мільйони гривень на лікування 2 дітей з хворобою Крона

Медична математика Закарпаття: 2 мільйони гривень на лікування 2 дітей з хворобою Крона
Двоє закарпатських діток страждають на хворобу Крона

 

Хвороба невиліковна, а лікування – дороговартісне. Щоб допомогти їм, депутати облради затвердять Програму з поліпшення надання медичної допомоги дітям, які страждають на хворобу Крона, розраховану на 2017-2019 роки, і з відповідним фінансуванням у майже два мільйони гривень.

У частині обґрунтування необхідності прийняття цього рішення зазначається, що запальні захворювання кишківника, до яких відносяться виразковий коліт  та хвороба Крона, у дітей та дорослих – це хронічні запальні захворювання, які виникають через взаємодію між генетичними факторами та факторами довкілля і вражають різні відділи травного тракту. Пацієнти з такою хворобою cтраждають на епізоди діареї, спазми та болі в животі, кровотечі з прямої кишки, зниження ваги, лихоманку, слабкість. Більше того, постійне запалення призводить до прогресуючого пошкодження травного тракту, що часто потребує хірургічного втручання  та призводить до серйозних ускладнень, що загрожують життю. ЗЗК є виснажливим станом, що знижує якість життя  та здатність працювати.

Ця хвороба є невиліковною на сьогодні, але пацієнт може отримувати лікування, спрямоване на пригнічення  патологічної запальної реакції та загоєння уражень травного тракту, що сприяє зникненню симптомів та дозволяє хворому досягнути довготривалої ремісії. З огляду на важкі наслідки, що призводять до інвалідності, проблема раціональної терапії має важливе соціальне і медичне значення. 

              Мета Програми - здійснення комплексу заходів, спрямованих на підвищення рівня надання медичної допомоги дітям, які страждають на хворобу Крона, зниження рівня захворюваності, інвалідності і смертності, впровадження сучасних стандартів медикаментозного лікування, поліпшення якості їх життя.

У Закарпатській області кількість хворих дітей, які страждають на  хворобу Крона  і  потребують лікування інгібітором ФНП – адалімумаб, складає двоє  осіб.

Програма передбачає забезпечення дітей з хронічною активною люмінальною лікарським засобом для лікування хвороби Крона – інгібітором ФНП – адалімумаб, зареєстрованим в Україні для індукції та підтримки ремісії, незважаючи на попередню оптимізовану терапію імуномодуляторами, а також для індукції ремісії у дітей з активною стероїдрефрактерною хворобою, та як первинна індукційна і підтримуюча терапія для дітей з активною періанальною фістулізуючою хворобою в комбінації з відповідним хірургічним втручанням.

Ресурсне забезпечення Програми здійснюється відповідно до законодавства України за рахунок коштів обласного бюджету.Загальний обсяг фінансових ресурсів,  необхідних для реалізації Програми, усього, у тому числі кошти обласного бюджету -  1984, 0 тис. грн

 Виконання Програми дасть змогу: забезпечити  дітей з хронічною активною люмінальною життєво необхідним препаратом адалімумабом (о досягнення ремісії; знизити рівень інвалідності внаслідок захворювання на хворобу Крона та показник смертності внаслідок ускладнень; завдяки реалізації Програми буде досягнута основна мета – поліпшення здоров’я та якості життя дітей із хронічною активною люмінальною хворобою Крона.

Прес-служба Закарпатської облради

 

05 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів