Землі на свалявщині продаватимуть лише з аукціону

Протягом останнього тижня Свалявщина опинилася у центрі уваги обласних посадовців

 

Спочатку тут тиждень працювала група радників голови облдержадміністрації. Вони обійшли 12 сіл, зустрілися з людьми, побачили проблеми з середини. А вже на вихідні Віктор Балога особисто приймав жителів району та очолив виїзне засідання колегій обласної державної адміністрації.
Мета виїздів обласного керівництва на місця ? більше контактів з інтелігенці?ю та управлінцями. Період поділу за кольорами пройшов, зазначив Віктор Балога, тепер потрібно працювати на добробут села, району. Люди очікують радикальних і, основне, правильних змін.
Прийом громадян засвідчив, що на Свалявщині таких складних соціальних проблем, як у Рахівському чи Міжгірському районі, нема. Характер п?ятнадцяти звернень був сутт?во легший. Зокрема, люди просили допомогти з працевлаштуванням, медикаментозним забезпеченням. Декотрі були незадоволені станом житлових умов, особливо у гуртожитках, котрі знаходяться на балансі підпри?мств, котрі давно не працюють. Голова облдержадміністрації видав цілу низку доручень, а декого з громадян запросив на прийом до Ужгорода, тож переважну більшість звернень задовільнять протягом двох тижнів.
Засідання колегії ж навпаки було доволі неспокійним. Ще б пак, Свалявщина з її мінеральними водами ? ласий шматок, з якого бажають мати зиск (і вже мають) багато спритних ділків. Позиція ж обласної влади ? раціонально використовувати природні багатства регіону, не на шкоду екології, але й на прибуток місцевій громаді. Бо сьогодні хаос, який створено у туристично-рекреційній галузі Свалявського району, скерову? надприбутки до кишень окремих людей.
Члени колегії вирішили розробити та найближчим часом затвердити генеральні плани забудови, благоустрою та перспективного розвитку об??ктів санаторно-оздоровчого і рекреаційного призначення, здійснити перевірку дотримання чинного законодавства об??ктів, що вже розташовані на землях санаторіїв та прилеглих територіях. Перевірять і роботу ліцензіатів, котрі віддають мінеральну воду для бальнеолікування санаторіям, адже до цього часу конкретно не відомо, як вони ведуть облік і як очищають використані мінеральні води.
Як обласне керівництво, так і районне переконані, що ситуацію потрібно змінювати радикально. Так, уже на найближчій сесії Свалявської райради буде прийнято мораторій на продаж землі допоки не затвердять генплану забудови туристичними об??ктами цього району. Потім визначені місця для забудови продаватимуть виключно з аукціону, а щоб вони не перетворилися на формальність, про них попередньо повідомлятимуть у всіх можливих всеукраїнських(!) ЗМ?.
Такий план роботи намітила для себе влада. В області сподіваються, що результати не забаряться. У жовтні колегія знову збереться на Свалявщині, щоб побачити динаміку розвитку району.
Прес-служба ОДА

 

16 серпня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів