Анатолій Герей націлюється на медаль чемпіонату світу

Анатолій Герей націлюється на медаль чемпіонату світу
Після виступів на чемпіонаті Європи ужгородець Анатолій Герей на цьому тижні (4-5 липня) вже змагався на чемпіонаті України, який відбувся в Харкові.

 

Напередодні від’їзду до столиці Слобожанщини наш «олімпієць» прокоментував «НЗ» про баталії в Тбілісі на ЧЄ-2017 та найближчі серйозні звитяги.

–    Кожна зустріч починається з нового листа, не можна щось прогнозувати. До прикладу, в командних змаганнях ми перемогли росіян в командних змаганнях на Олімпіаді в Ріо, тож мали здолати їх і в Тбілісі. Можна програти навіть середнякам, якщо допуститися помилок. Хоча в фіналі починав бій перший, гадав, що зможу перемогти російського фехтувальника і набрати певний очковий гандикап, а далі вже працювати більше на захист і підловлювати суперників під час атак. Але в мене бій не склався й партнерам вже довелося постійно наздоганяти й іти першими в атаку.

–     Чому такі невиразні результати в особистих змаганнях?

–    Не розумію чому так склалося, хоча до цього наші фехтувальники показували стабільно високі результати. Але на ЧЄ жодної медалі в скарбничку країни так і не здобули… Навіть, шаблістка Ольга Харлан не дійшла до п’єдесталу, мабуть така невдача, коли континентальні змагання завершуємо без нагород була десь років 10-15 тому. Можливо це сталося через зміну складу жіночої збірної через травми двох основних шаблісток.

–    Що скажеш про чемпіонат України, як себе налаштовуєш на змагання?

–    Розцінюю чемпіонат, як етап підготовки до чемпіонату світу, який відбудеться 19-25  липня в німецькому Лейпцізі. Для мене краще б було поступитися на внутрішньому чемпіонату зате вибороти нагороду на «фехтувальному мундіалі».   

Семен МИХАЙЛИК

 

05 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів