Закарпатську свинину підданим Лукашенко їсти "зась"!

Закарпатську свинину підданим Лукашенко їсти "зась"!
Білорусь обмежила ввезення свиней із Закарпатської області України через африканську чуму свиней.

 

Про це повідомляє Департамент ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгоспу Республіки Білорусь.

Зазначається, що забороняється ввезення із зазначеної області на територію Білорусі живих свиней, свинини і продуктів її переробки, мисливських трофеїв та ін.

“Необхідно вжити додаткові заходи щодо недопущення ввезення на територію Республіки Білорусь із Закарпатської області України живих свиней, сперми кнурів, м’яса свиней і продуктів його переробки, шкіряної, рогокопитної та кишкової сировини, щетини, м’яса диких кабанів, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин, кормів і кормових добавок для тварин рослинного і тваринного походження, використовуваного обладнання для транспортування, утримування, забою і оброблення свиней і сировини (продукції) тваринного походження”, — йдеться у повідомленні.

Експерти при цьому прогнозують, що в поточному році африканська чума не покине України і може завдати держбюджету більше 1,5 млрд грн збитків.

Політики ж вважають, що профільні відомства, покликані боротися з чумою, залишили фермерів з проблемою і її катастрофічними наслідками наодинці. Зокрема, за словами народного депутата С.Тригубенка, ринок свинини б’є на сполох вже більше року, і Держпродспоживслужбі, як мінімум, слід було б виконувати свої обов’язки.

Джерело: УНН

 

06 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів