Через підроблені документи закарпатські митники вилучили два автомобілі

Через підроблені документи закарпатські митники вилучили два автомобілі
Закарпатські митники вилучили «SKODA» та «RENAULT» через підроблені документи та махінації з номерним знаком кузова

 

На митному посту «Вилок» Закарпатської митниці ДФС працівники митниці вилучили в громадянина України «SKODA OCTAVIA» із польською реєстрацією. Причина – подання митному органу, як підстави для переміщення автомобіля документів, що містять неправдиві відомості.

Проходив митний контроль громадянин України по «зеленому коридору». Як підставу для переміщення через митний кордон України транспортного засобу, громадянин подав свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та довіреність на право користування.

Під час митного контролю при перевірці поданих українцем документів виникли сумніви щодо достовірності довіреності на право користування автомобілем.

В результаті проведених аналітично пошукових заходів Закарпатською митницею ДФС було направлено запит на адресу польського нотаріуса, з метою підтвердження чи спростування інформації щодо достовірності довіреності. З отриманої відповіді стало відомо, що нотаріус доручення не оформляла, тобто воно є підробленим.

Крім того, вчора громадянин Угорщини заїхав в зону митного контролю на транспортному засобі марки «RENAULT» із польською реєстрацією. 

В ході здійснення митного контролю при огляді автомобіля за участю експерта, були виявлені зварювальні шви в районі номерного коду автомобіля та в подальшому була встановлено що деталь з номерним знаком кузова була вварена не заводським способом.

Таким чином дії громадянина України та Угорщини мають ознаки порушення митних правил, передбаченого статтею частиною 1 статті 483 Митного кодексу України.

Загальна вартість автомобілів становить понад 80 тис грн. Автомобілі вилучені до рішення суду.

За матеріалами ДФС у Закарпатській області

 

07 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів