Абітурієнти, увага! Цьогорічні особливості вступу до УжНУ

Абітурієнти, увага! Цьогорічні особливості вступу до УжНУ
Заступник відповідального секретаря приймальної комісії УжНУ Іванна Старчо розповіла про особливості цьогорічної вступної кампанії до найбільшого університету Закарпаття.

 

Як зазначила п. Іванна у коментарі телеканалу "Тиса-1"12 липня розпочинається подача заяв абітурієнтами після 11 класу. Але з 1 липня вже триває прийом заяв після 9 класу – на основі базової загальної середньої освіти абітурієнтів, які вступають на ОКР “молодший спеціаліст” до природничо-гуманітарного коледжу УжНУ.

Новинкою цьогорічної вступної кампанії є те, що подання заяв і на денну, і на заочну форми навчання відбувається тільки в електронній формі (за винятком абітурієнтів, які мають спеціальні умови вступу – діти-сироти, діти-інваліди, ветерани війни та інші категорії осіб, які визначені правилами прийому). Окремі категорії осіб подають документи в паперовій формі, попередньо вони можуть отримати консультацію юриста, який працює в приймальній комісії.

Цьогорічні абітурієнти мають право подати до 9 заяв на 4 спеціальності. Денна і заочна форми навчання передбачають подання окремих заяв. Кожна заява повинна мати пріоритет. Тобто якщо абітурієнт бажає в першу чергу вступити на певну спеціальність, ставить пріоритет “1”.

Наприклад, якщо абітурієнт хоче вступати на спеціальність “лікарська справа”, то він може подати по 1 заяві у 9 вищих навчальних закладів. Або якщо абітурієнт хоче подати заяви на 4 спеціальності, то в іншому виші він має обрати ті ж спеціальності, тобто за межі спеціальності виходити не можна.

1 серпня до 12 години повинні бути оприлюднені рейтингові списки. Абітурієнти, які отримають рекомендацію на навчання за державним замовленням, до 12 години 5 серпня повинні принести до приймальної комісії свої оригінали документів –

  • атестат,
  • додаток до атестата,
  • сертифіакат ЗНО,
  • інформаційну картку з оцінками ЗНО,
  • а також копію паспорта – 1, 11 сторінки,
  • копію ідентифікаційного коду,
  • 4 фотокартки 3х4,
  • хлопці обов’язково принести військовий квиток або приписне свідоцтво,
  • якщо дівчата міняли прізвище, то треба принести копію свідоцтва про одруження.

Абітурієнту надається рекомендація на державне замовлення тільки один раз. Умови зарахування (надати оригінали документів) абітурієнти повинні виконати до 12 години 5 серпня. Якщо вступник це не виконає вчасно, то втрачає державне місце, але може укласти контракт на обрану спеціальність.

За матеріалами Освітнього порталу Закарпаття

 

07 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів